11.2 C
Ljubljana
sobota, 25 maja, 2024

(V RAZMISLEK) Problem stvarjenja in odrešenja

 

Piše: mag. Mirko Macher, z.r.

Jordan Peterson, Bog in krščanstvo, Iskanje smiselnega življenja (Vir: citat 02)

Problem stvarjenja in odrešenja

  1. Citat 02, str. 139: Eno od protislovij sodobnega sekularizma je njegovo čaščenje narave na eni strani in poziv k radikalni odtujitvi od nje na drugi.

Opa 02: Sekularizem do narave je dejansko razumeti kot protislovje, vendar je bolj problematičen sekularizem v duhovnih sferah, npr.: prosveti, umetnosti, v verovanju kot sprejemanju oz. zavračanju Svetega duha, to je verovanja in istovetenja v duhovno bivalnem smislu, po metafizični transformaciji duše (v večnost) v postsnovnem bivanju, po »smrti«. Ta sekularizacija je na nek način nepotrebna in bedna, saj deluje na principu inkvizicije in preganjanja duha, ki je sam po sebi itak nedosegljiv, …, pod Božjim okriljem, v varni v večnosti, kjer prehaja iz ene duše (iz večnosti) v drugo telesno transformacijo.

Sekularizem marksizma

Marx je v Kapitalu načel temo, kako ustvariti profit, ki pa ni bila nikdar razumljena, bila je le zlorabljena, čeravno je tudi Marx gradil na presežni vrednosti dela. Torej cilj marksizma, kot socialnega poriva, je bil prav nasproten. V Kapitalu je vsak iskal lastne vzvode za izpostavljanje in zasledovanje specifičnega vidika, naj si bo komunizem ali kapitalizem, vsak iz svojega zornega kota.

Kaj pa je bil resnični cilj? Brezrazredna družba, ali kaj drugega? Sekularizem je, v filozofiji iskanja in v diskurzu razprave, v bistvu kompas za iskanje poti, po kateri naj ustvarjalne množice krenejo po poti skupnega dobrega, torej proč od zla!

In kaj pomeni peljati množice proč od zla in kaj usmerjati jih k dobrem? Zlo je fikcija oz. privid, ki jaha na materializmu, katerega ideološki oče je komunizem, ki se oprijema tega zla in z njim manipulira množice, ki omamljene od vseh možnih iluzij vedno znova nasedajo trikom iluzionista, ki pozornost usmerja na iluzionistično paličico, medtem ko vleče golobe iz klobuka.

In kje je tista skrita pot, na katero bomo ideologi dobrega popeljali človeški potencial, vsečloveško znanje, ki se nahaja v ekstratnih stekleničkah? Odgovor je zelo jasen, v človeštvu vsega sveta, niti en sadež ne sme faliti v vsakokratni beri rojstev, če želimo pridobiti in uporabiti eliksir, ki bo premagal zlo, materializem skrit v prividu, ki mu pravimo denar; denar je sveta Vladar (Money makes the World go raund!). Prav komunistični dogmatiki so prvi obrnili profit delavskega razreda v svojo korist, z vsakovrstnimi zlorabami, nenazadnje z obdavčenjem dela, s članarino na bruto plačo! To ne pomeni, da je kapital nedolžen. Itak da ne! Tudi država, ki v ustavi proklamira demokracijo, ki jo vodi oblastno ljudstvo, to isto ljudstvo, ki je vsakodnevno zlorabljano v imenu zaupnikov demokracije, je vir zlorab in manipulacij preko svojih poslancev.

Redukcija, redčenje človeštva, se je pričela na še en perfiden način, z zlorabo pravice bivanja, ki zadaja človeštvu smrtni udarec. Kontracepcija!

Genij, Elon Musk, vidi rešitev v izvenzemeljskem poseljevanju, kar pa zahteva vključitev celotnega človeškega potenciala, brez kontracepcijske redukcije; kot rečeno, vsak človek ima pravico živeti in dolžnost prispevati svoj potencial v nabor celotnega človeštva. To je tisti potencial, ki umira in hira v hiralnicah človeške zlobe, v denarnih zavodih in jaslih vseh vrst, praznih porodnišnicah ustvarjalnega potenciala. Odrekanje nasledstvu, pomeni odrekanje obstoju človeške vrste, ki bo po izumrtju izgubila bivanjsko pravico v snovnem Vesolju, če že duhovnega, Božjega kraljestva Svete trojice, ne dojemamo.

In kdo je tisti, ki nas lahko usmerja na pravo pot? Vera v očeta in mater, ki sta nas rodila, vera v njunega Boga, ki jima je dal upanje za življenje in rojevanje nas, ki smo tu zdaj, in bomo po potomcih tudi v prihodnosti, če nas ne bodo prej poteptale sile zla, ki prosperiteto vidijo le in edino v zlorabljanju in parazitiranju na zdravem potencialu človeštva.

Itak!

Mag. Mirko Macher, z.r.

Radovljica, Most na Soči

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine