23.8 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

V PGD Pišece bogatejši za novo vozilo GV-1

By: P.P.

V prostovoljnem gasilskem društvu (PGD) Pišece so veseli pomembne pridobitve, novega gasilskega vozila GV-1 s posadko 1+6. Vozilo so prejeli konec lanskega leta, v začetku februarja pa so vozilo predstavili tudi županu Občine Brežice Ivanu Molanu. Za novo gasilsko vozilo GV-1 je bilo potrebno zagotoviti 52.785 evrov, sredstva so prispevali Gasilska zveza Brežice, PGD Pišece in Občina Brežice.

Predsednik PGD Pišece Jože Krulc je dejal, da je novo vozilo velika pridobitev za društvo, saj ima vso potrebno opremo, ki jo gasilci potrebujejo na teren ob prvem klicu. PGD Pišece pokriva večje področje, več kot polovico krajevne skupnosti pa pokriva gozd, kar predstavlja zahteven teren za intervencije. Kot je dejal predsednik društva, bo novo vozilo dodatna spodbuda za člane operativce, verjame tudi, da bo nova pridobitev pritegnila tudi mlajše člane. Predsednik društva se je zahvalil krajanom za posluh za potrebe društva, saj so pri zbiranju sredstev društvu pomagali tudi s prostovoljnimi prispevki.

Novo vozilo GV-1 se je v Pišecah pridružilo avtocisterni GVC-16/50 iz leta 1998, po načrtih Gasilske zveze Brežice pa bodo v Pišecah do leta 2025 v skladu z dolgoročnim načrtom opremljanja na vrsti tudi za novo avtocisterno.

Župan občine Brežice Ivan Molan se je predsedniku zahvalil za uspešno in požrtvovalno delo društva ter dejal, da bo občina tudi v prihodnje zagotavljala sredstva za izvajanje gasilske službe. Vsako leto občina nameni sredstva za delo gasilske zveze, za izobraževanje gasilk in gasilcev, za  nakupe vozil ter ustrezne gasilske opreme, saj s tem zagotavlja pogoje za nemoteno izvajanje požarne varnosti. V občini Brežice pod okriljem Gasilske zveze Brežice deluje kar 31 prostovoljnih gasilskih društev.

Zadnje novice

Sorodne vsebine