2.3 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

V nedeljo minil že XII. Festival vojaške zgodovine

V Parku vojaške zgodovine Pivka je minuli konec tedna potekal 12. festival vojaške zgodovine, ki je osrednji dogodek parka ob zaključku poletne sezone in obenem največja vojaškozgodovinska prireditev na nacionalni ravni. Obiskovalcem je postregla s sklopom muzejskih dogodkov.

Park vojaške zgodovine se je od prvega paviljona s tankovsko-artilerijsko zbirko septembra 2006 do danes zelo razvil in predstavlja eno izmed največjih muzejskih ustanov v Sloveniji, ki vsako leto pritegne več domačih obiskovalcev, so zapisali na spletni strani ministrstva za obrambo.

Festival vojaške zgodovine v Parku je postal eden od najbolj obiskanih in odmevnih muzejskih dogodkov pri nas, tudi zaradi sodobnega, interaktivnega in dinamičnega načina prikaza zbirke. Danes so se tako poleg oklepnih vozil Slovenske vojske obiskovalcev predstavili tudi pripadniki enote za specialno delovanje, ki je ob podpori pripadnikov 151. helikopterske enote prikazala eno od svojih nalog.

Prav tako so se obiskovalci festivala lahko odpravili na pohod na Primož in si ogledali notranjost utrdbe Alpskega zidu. Poleg stalnih in gostujočih razstav so bile na ogled še gostujoča razstava 20 let Risov in razstava ob dvajsetletnici specialnih sil Slovenske vojske ter vojaški tabori.

Zadnje novice

Sorodne vsebine