11.4 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Tudi ti, Irena?

Najprej opravičilo. »TI« ni izraz nespoštovanja, je le sposojen vzklik rimskega cesarja, star 2000 let.

 

Sem starejši državljan naše lepe Slovenije, zaskrbljen kot mnogi nad razkolom v naši družbi, ki ekshalira v odkrito sovraštvo in fizično nasilje.

Moj svetovni nazor je desno sredinski. Poslušam in gledam pa širok spekter medijev od nacionalne TV, Pro Plus, TV faktor, Delo s prilogo, Reporter in Demokracijo do Nova 24 ur, z namenom uravnotežene informiranosti.

Že pred leti je v sobotni prilogi DELA mojo pozornost pritegnila kolumna novinarke Irene Štaudohar. Navdušila me je z inteligenco, širino in načitanostjo. Od takrat sem njen zvesti bralec. Res pa je, da se skoraj ni lotevala dnevne politike, pač pa mnogih drugih zanimivih tem.

V zadnji prilogi DELA z dne 21. 11. pa preobrat. A zakaj ? Vse kar je v kolumni napisala sta na predhodnih straneh že obelodanila njena kolega Ali Žardin in Janez Markeš.

Za slednjega ni treba, da si posebno bister pa hitro ugotoviš, kakšna je njegova relacija do aktualnega premierja. Malo je že dolgočasen s stalnim ponavljanjem istih manter in vseeno mu je ali je premije na oblasti ali v opoziciji. On je našel dežurnega krivca in uspešno prevzel vajeti iz rok bivšega kolega Borisa Ježa.

Na žalost ste draga gospa Irena Štaudohar s svojo zadnjo kolumno tudi vi povzeli to miselnost. Sprašujem se, ali ste v celoti prebrali pismo premierja evropskim voditeljem. Mislim, da ne. Ga je pa predsedujoča Evropski Uniji, kanclerka Angela Merkel in ga ocenila pozitivno oziroma enako stališču Nemčije.

Težko verjamem, da vaša zadnja kolumna res odraža vaše iskreno mnenje , bolj se nagibam k temu, da ste se hoteli solidarizirati s svojima kolegoma. A kot rečeno, saj sta oba vajina kolega že obračunala s premierjem v svojem stilu na straneh pred vami, čemu ste morali svoj lonček dodati še Vi?  Menda za to, da bo »resnica« brezpogojno resnica. Bolj, ko se nas sliši bolj prav imamo!

Sam tudi mislim, da tovrstno pisanje v ničemer ne prispeva k umirjenju razgretih strasti, zlasti ker se novinarji prištevate k četrti ali sedmi veji oblasti. Prilivanje olja na žerjavico ni pametno.

Draga gospa Irena Štaudohar. Želim vam še veliko uspešnih kolumn. Želim pa si, da ostanete zvesta sama sebi in ostajate na področjih, ki jih obvladate z odličnostjo, ter da se izogibate spolzkem terenu dnevne politike in politikantstva.

Potem bom ostal še naprej vaš zvesti bralec.

Branko Mlinar, Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine