-4.4 C
Ljubljana
četrtek, 9 februarja, 2023

Trboveljske Butale

Piše: dr. Vinko Gorenak

Danes so v Trbovljah, pred tamkajšnjo komunalo protestirali občani, zaradi previsokih zneskov na položnicah za ogrevanje. Glede na podatke, ki so jih navajali je bil protest povsem upravičen. Kakih posebnih odzivov javnosti na ta protest sploh ni bilo.

Toda vrnimo se dve leti nazaj. To je bil čas, ko je tretja Janševa vlada obiskala zasavsko regijo. Vsak obisk vlade v regiji pomeni kupček desetin milijonov evrov, ki jih vlada prinaša v regijo, ki jo je obiskala. Tudi takrat je bilo tako. Vlada je v Zasavje prinesla več deset milijonov evrov, ki jih je namenila za take ali drugačne investicije v tamkajšnje okolje. Seveda ne govorim o evrih v fizični obliki temveč o planiranih investicijah v lokalno okolje.

Toda, realisti bi pričakovali, da bodo vlado pričakali posamezniki in skupine, ki bi ji ploskali. A v Sloveniji ni nič tako, kot bi bilo normalno. Vlado Janeza Janše in njegove ministre ni pričakala množica, ki bi ji ploskala, temveč množica, ki je protestirala proti vladi, ki je njihovemu okolju prinesla desetine milijonov evrov. Razumi kdor pač more, jaz ne.

Zato današnji protest v Trbovljah proti zvišanju cen ogrevanja seveda popolnoma razumem, toda hkrati prebivalce Trbovelj sprašujem, zakaj so protestirali proti predstavnikom vlade Janeza Janše, ki so pred dvema letoma v Trbovlje prinesli desetine milijonov evrov?

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine