2.3 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Tarča – oddaja za javnost brez sodelovanje civilne javnost (2.tir) ?

Spoštovani!

Berem https://www.24ur.com/novice/slovenija/alenka-bratusek-naj-bi-odslovila-madzarsko.html

Idrijsko podjetje Kolektor pa je zahtevalo dodatna dva milijona evrov za pripravljalna dela.
Komentator: No, na koncu koncev bomo ugotovili, da je g., ki je opozarjal na nepravilnosti in netransparentnost, imel še kako prav, žal ga na referendumu nismo podprli, ampak smo raje podprli krajo.

 

Ne morem razumeti, da JAVNA TV v oddajo TARČA namenjeno ljudem(!), ne povabi glavnega pobudnika ZA CENEJŠO in HITREJE dokončano dvotirno progo.

Cel mesec smo se civili na terenu trudili in prepričali množico, niste pa nas množično podprli mediji in raziskovalni novinarji, da bi z zmago na referendumu onemogočili mafijo oz. omogočili gradnjo, ki bi pomenila korist za celotno državo! Le ZAKAJ???

Proga bi morala biti namenjena tudi ljudem (potnikom), morala bi vključevati modernizacijo (uvedba izmeničnega toka) in inovativne rešitve – regeneracija energije.

ZAKAJ ne naredite apolitične TARČE z mnenji inženirske stroke, ki je večinsko proti temu spornemu “Cerarjevemu 2.tiru” !?

TA cenovno, krajinsko (NATURA 2000 – ali bo treba vračati EU denar zaradi kršenja EU zakonodaje?) in časovno (dva tira namenjena le tovoru, ne pa tudi ljudem, zgrajena do 2030, HALO?) sporen (!) pa tudi nevaren tunelski projekt (požarna nevarnost, pa tudi nevarno mreženje stebrov želez. in cestnih viaduktov), je kot kaže TUDI VEZIVO nove Šarčeve vlade. Čeprav je ta pred volitvami dejal (POP tv), da 2TDK ne potrebujemo, bodo sedaj tja kot kaže postavili nove Dragonja SAB kadre in celo dodatno zaposlovali!. Koliko časa še?

Lep pozdrav

Iva Pavlin Žurman, državljanka, ki mi ni vseeno!

Zadnje novice

Sorodne vsebine