12.9 C
Ljubljana
petek, 24 septembra, 2021

Stranka za otroke in družine- zahvala volivcem v Velenju

Spoštovani, zahvaljujemo se vsem, ki ste s svojim glasom podprli našo stranko Za otroke in družine in s tem  dokazali, da vam ni vseeno kaj se dogaja v naši občini. Čeprav naša stranka še ni prišla v občinski svet, smo pa povezani s stranko SDS, ki ima podobne predloge, kot so naša načela za lepši jutri naših otrok.

Z vašo podporo bomo spodbujali v naši dolini stvari, ki bodo dajale dobro vsem nam, ki tu živimo. Eden od prvih predlogov za boljši jutri je, da se rudnik- ekološka katastrofa te doline, katerega bi morali zapreti že v 60. letih prejšnjega stoletja, za kar so že bili izdelani študiji, za kar pa je peterokraka politika to pripeljala v sedanje stanje, katerega posledice bodo več desetletij nosili naši zanamci, zapre. To je rudnik na izkop najslabšega premoga v največjih globinah na svetu in to je najslabši in najdražji premog na svetu, ki ga rudarji izkopavajo in so ogrožena njihova življenja. Če primerjamo samo premog iz rudnika v Tuzli-katerega je v 50. letih prejšnjega stoletja g. Hrastnik domačin naše doline od začetka projektiral in tudi od začetka zagnal izkop rjavega premoga, bi bil lahko ta premog  sedaj dostavljen v Velenje in bil 30% boljši na kvaliteti  in cenejši kot je velenjski, to pove kako nesmiselna je politika v občini Velenje, ki je privedla to dolino v eno največjih ekoloških katastrof v Sloveniji.

Poleg tega pa je tudi trasa hitre ceste iz Koroške preko naše doline na Savinjsko,ki je nujna, vendar zaradi rudnika je načrt te terase katastrofalen in bodo zopet ekološke posledice, saj namesto trase – ceste iz Velunje- Gaberk in  med obema jezera«Družmirsko- Velenjsko«naprej ob kraju  Lokavica v smeri Andraža, sedanja občina zagovarja raje  traso okoli Velenja čez sadovnjake in uničila bo Škale in Hrastovec ter Velenjska  naselja in igrišča in je kar 6 -7 km daljša trasa hitre ceste, tako se vidi, da se trenutna oblast naše občine niti malo ne zave onesnaževanja  strupenih plinov, kar bodo nosili naši zanamci-naši otroci.

Še nekaj predlogov  za pomoč otrokom in družinam bomo predlagali in poizkusili te uredit v naši dolini in vsak naš uspeh  bo tudi  uspeh  vas,  za vaše potomce in za vse ljudi, ki želijo v naši občini zdravo, normalno in lepo živeti.

Še enkrat pa se  člani stranke »Za otroke in družine« najlepše zahvaljujemo  vsem vam, ki ste nas podprli s svojimi glasovi za lepši jutri otrok in staršev.

Andrej Jevšenak

Zadnje novice

Sorodne vsebine