10.1 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

Stična mladih 2018

  1. STIČNA MLADIH 2018

Ne boj se! (Lk, 1,30)

Tradicionalno srečanje Stična mladih bo letos v soboto, 15. septembra 2018, z začetkom ob 9.00 uri v Stični pri Ivančni Gorici. 

 

Tretja sobota v septembru je sinonim za mlado Cerkev – sinonim za veselje, izkušnjo skupnosti, praznovanje vere in krepitev prostovoljstva mladih. Stična mladih že 37 let zbira mlade iz cele Slovenije in zamejstva, da skupaj praznujejo mladost, vero in se krepijo v pričevanju. 

  1. 15. septembra se bo pri stiškem samostanu srečalo pet tisoč mladih katoličanov iz cele Slovenije. Mladi se bodo začeli zbirati ob 9. uri. Nato ob 9.30 uri pričnemo s programom, ki se deli na izbirni ter skupni program. 

PROGRAM

9.00

Zbiranje udeležencev

9.30

Skupni začetek/Uvod Stične mladih 2018 na osrednjem prireditvenem prostoru

Tržnica stojnic

Spovedovanje

10.15 –

11.45

Program VNEMI ME

Program NAUČI ME

Program OPOGUMI ME

Športni turnir (nogomet za fante in odbojka za punce)

Adoracija pred Najsvetejšim

11.45 – 12.15

Čas za kosilo

12.15 – 13.45

Delavnice

 

14.00

Priprava na mašo in sveta maša

 

16.00

Praznovanje in zaključni koncert

17.30

Zaključek srečanja in slovo udeležencev

 

Program je oblikovan na poslanici, ki so jo za srečanje Stična mladih 2018 pripravili ustvarjalci Stične mladih ob sodelovanju teologov in odgovornih za mladinsko pastoralo ter predstavniki Skupnosti katoliške mladine. Poslanica se vsebinsko navezuje na temo, ki jo je za triletni program svetovnih dni mladih pripravil papež Frančišek. Letos izhaja iz nagovora angela Gabrijela Mariji: »Ne boj se, Marija, kajti našla si milost pri Bogu.« (Lk 1,30). Poslanico so pripravili mladi za mlade in z njo želijo spodbuditi vse mlade, naj se ne bojijo. »Ne boj se!« je tudi geslo letošnjega srečanja Stične mladih.

Ekipa ustvarjalcev Stične mladih je za udeležence pripravila pester program z bogatim naborom delavnic. Prilagamo vam tudi edinstveno shemo, ki jo je letošnja ekipa pripravila za mlade, da bodo mladi lažje izbirali.

Čez dan bo poleg 21 delavnic na samostanskem travniku potekal tudi nogometni turnir, tržnica organizacij, ves dan pa bo tudi možnost adoracije in spovedi. 

Sveto mašo bo ob somaševanju škofov in duhovnikov ob 14.15 uri daroval ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Franci Šuštar. 

Po maši bo praznovanje in zaključni koncert novega Stična benda. 

DODATNE INFORMACIJE

Več podrobnosti o sporočilu Stične mladih, prostovoljcih, programu in predstavitev letošnjega motiva se nahaja v izjavah z novinarske konference. Dodatna gradiva za medije se nahajajo na spletni strani www.sticna.net pod zavihkom »za medije«.

AKREDITACIJE ZA MEDIJE

Vabljeni na 37. Stično mladih v soboto, 15. septembra! Za dogodek se je potrebno predhodno akreditirati. Obrazec za akreditacijo je dostopen na: https://www.sticna.net/zelim-sodelovati/za-medije/.

V kolikor zaradi opreme nujno potrebujete dostop neposredno na osrednji prireditveni prostor, to predhodno uskladite preko [email protected] (brez dovolilnice vas varnostno osebje ne bo spustilo naprej). Parkirni prostor za vse pa je sicer zelo blizu prireditvenega prostora, zato verjamemo, da s tem ne boste imeli težav.

ORGANIZATOR

Organizacija in izvedba Stične mladih je s strani Medškofijskega odbora za mladino pri Slovenski škofovski konferenci poverjena Skupnosti katoliške mladine (SKAM). Pri ustvarjanju letos sodeluje 250 prostovoljcev in več kot 35 partnerskih organizacij. Več informacij o organizatorju srečanja lahko preberete na spletni strani www.skam.si

  

Ekipa ustvarjalcev Stične mladih

SKAM – Skupnost katoliške mladine

www.sticna.net 

Za dodatne informacije smo vam na voljo prek [email protected]ali 041 942 608 (Neža). 

Društvo SKAM – Skupnost katoliške mladine

Jurčičev trg 2, 1000 Ljubljana

01/426-84-77, 051-303-81

Zadnje novice

Sorodne vsebine