13.9 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

SSO čestital novi predsednici Zveze slovenskih društev na Hrvaškem

Predsednik Sveta slovenskih organizacij Walter Bandelj posredoval novi predsednici Zveze slovenskih društev na Hrvaškem Barbari Riman. Poleg čestitk je predsednik Bandelj izpostavil potrebo po sodelovanju med organizacijami Slovencev v zamejstvu in to še posebno v okviru koordinacije Slomak.

 

V nadaljevanju objavljamo celotno čestitko:

“Spošt. Predsednica Zveze slovenskih društev na Hrvaškem Barbara Riman,

V imenu Sveta slovenskih organizacij, krovne organizacije Slovencev v Italiji, Vam izrekam iskrene čestitke ob prevzemu predsedniškega mesta osrednje organizacije Slovencev na Hrvaškem in Vam voščim dobro ter uspešno delo. Ob čestitkah izražam tudi upanje, da bova lahko nadaljevala in še dodatno dopolnila uspešno sodelovanje med našima dvema organizacijama. To sodelovanje naj se odraža tudi v širšem kontekstu Slovencev izven meja Republike Slovenije in še posebno v sklopu Slomaka.

Predstavljate mlajšo generacijo Slovencev in s prevzemom tako odgovornega mesta ste zgled za sovrstnike v matični domovini in v zamejstvu. Ravno od mladih in njihovega odnosa do slovenstva in slovenskega jezika je namreč odvisna prihodnost slovenskega naroda izven meja Republike Slovenije. Zavedam se, da to pomeni veliko odgovornost in številne obveznosti. Je pa to spodbuden izziv, pri katerem nam je v pomoč zavest, da nismo sami. Veliko več lahko naredimo s skupnim sodelovanjem med nami in z Republiko Slovenijo. V tem smislu upam, da se bova lahko čimprej srečala.
Voščim Vam vse dobro in Vas pozdravljam s spoštovanjem.

Deželni predsednik SSO, Walter Bandelj”

Zadnje novice

Sorodne vsebine