0.7 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

SSK: Cikla predavanj “Slovenski jezik med mladimi rojaki”

Slovenska konferenca SSK, v okviru cikla predavanj “Slovenski jezik med mladimi rojaki”, vabi na predstavitev dvojezičnega vrtca “Naš otrok” iz Celovca, ki bo v torek 25. september 2018 ob 11. uri, v prostorih SSK, na Cankarjevi 1/IV, v Ljubljani.

 

Predstavili se nam bodo:
Marija Zdouc, predsednica društva ” Naš otrok” in mmag. Katarina Pajnič.

Marija Zdouc je bila rojena 1959 v Ljubljani. Maturirala je na Gimnaziji Poljane in bila nekaj let zaposlena na SPIZ in ZZZS v Ljubljani. Leta 1988 se je preselila v Celovec in ostala doma pri treh otrocih. Pet let je vodila otroško lutkovno skupino »Pika« slovenskega kulturnega društva Celovec in z njo večkrat gostovala v Sloveniji. Leta 1995 je prevzela mesto tajnice v dvojezičnem vrtcu »Naš otrok« v Celovcu, leta 2003 je postala predsednica društva »Naš otrok«. Zavzema se za ohranjanje in enakopravnost slovenščine v svoji okolici, je aktivna v slovenski župniji Cirila in Metoda in poje pri mešanem pevskem zboru »Jakob Petelin Gallus«. V prostem času rada obiskuje vse vrste kulturnih in društvenih prireditev v Avstriji in Sloveniji.

Mmag. Katarina Pajnič je mati 2 otrok, aktivno vključena v manjšinsko društveno in kulturno življenje Slovencev na Koroškem v Avstriji. Leta 2004 je diplomirala na Filozofski fakulteti v Ljubljani, z delom »Narodnostna struktura in čezmejne vezi s Hrvaško v delu JV Slovenije« , leta 2006 pa zaključila magistrski študij z naslovom »Struktura in položaj Slovencev na Hrvaškem«. Na Uradu Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu je izvedla samostojen projekt z naslovom »Avtohtono slovensko prebivalstvo SZ in S Istre, Čičarije, Gorskega Kotarja in Hrvaškega Primorja s centrom na Reki v Republiki Hrvaški«. Izvedla je predavanja v slovenskih društvih širom Hrvaške in bila aktivno prisotna na več okroglih mizah in konferencah.

Prisrčno vabljeni!

Zadnje novice

Sorodne vsebine