4.1 C
Ljubljana
torek, 23 aprila, 2024

Sramotno poniževanje slovenskega jezika, bistva slovenskega naroda!

Moram priznati, da ob novici o tem, da so na Filozofski fakulteti sprejeli nekakšen globalni novorek (po Orwellu), to je, da so nekatere besede prepovedane, čeprav so v skladu z uveljavljeno jezikovno rabo, me je najbolj presenetila popolna pripravljenost cveta slovenske intelektualne elite, da se v hipu pokori temu skrajno nedemokratičnemu in globoko okupatorskemu ukazu iz sveta mednarodne totalne levice. No, vsaj za tri leta.

Vem, da se to dogaja zaradi boljšega financiranja te znanstvene ustanove. Spominja pa me ta – za j slovenski jezik krvavo – sprejetje nasilja nad slovenskim narodom (jezik je za Slovence bistvenega pomena) na govoričenje najvišjih znanstvenih avtoritet v času, ko so se pripravljali zaporni nalogi za nedolžno četverico JBTZ. Govorili so, da jih moramo žrtvovati (seveda jugoslovanski partiji), ker bomo drugače “vsi mi trpeli” (mislili so na vse Slovence). Če bi se katera od znanstvenih ali kulturnih ustanov uprla, bi bil njeno financiranje takoj ustavljeno. Vodilni pa bi morali na sodišče. Šele Odbor za človekove pravice, ki ga je vodil g. Igor Bavčar, je stvari postavil na pravo mesto. Pošteni – Slovenci in Neslovenci – smo se uprli jugoslovanskemu partijskemu nasilju.

Včasih pomislim: “Kje je kak odbor za pravice Slovencev bodo maternega jezika, kje je zdaj kak g. Bavčar!”

Le kam vodi takšno samoponiževanje slovenske inteligence, to popolno raznarodovanje, ne vem. Vem pa, da so v tem trenutku nekateri pripravljeni storiti karkoli, da bi imeli plače in denar, seveda iz proračuna. Zato tudi tako hitijo poveličevati rdečo zvezdo, lepo krvavo rdečo. Mladina, povsem neseznanjena z zgodovino, pa je v resnici – lo gre za jezik in za rdečo zvezdo – najbolj zlorabljen. Kot v vseh totalitarizmih. In totalitarizem vsekakor je, kar zdaj zganja naša skrajna levica skupaj z manj skranimi tovariši,ki se že bojijo komunistočnih čistk , zaradi česar podprejo vse skrajneolevičarske ukrepe.

Frančiška (Franca) Buttolo, Ljubljana

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine