0.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 6 februarja, 2023

Sramotno politično motivirana Tarča na TV Slovenija

Pišeta: Ingo Falk Pasch Wallersberg, odgovor – Andrej Magajna

Na zadnjo oddajo »TARČA« TV Slovenije  je bil dne 28.1.2021 premišljeno izbran minister za delo in socialne zadeve g. Janez Cigler Kralj (za predpripravo na njegovo interpelacijo v Državnem zboru RS).

Ta TV hiša (ki se ponaša s tem da je nacionalna, a je v resnici ves čas na braniku rdeče politične opcije in načrtnega brisanja zločinske geneze in preteklosti slovenskega komunizma) s to oddajo (ki jo pretkano vodi njena voditeljica Erika Žnidaršič) brez dvoma redno in načrtno pripravlja podlago za rušenje sedanje njej neljube Vlade. Novinarka se je izkazala v vseh dosedanjih tovrstnih oddajah, ki jih po scenarijih in izvedbi mirno lahko uvrstimo med dosežke tovrstne politične propagande. (Rdeča politična opcija lahko tej TV hiši in novinarki upravičeno pripne medaljo.)

Izmed popolnoma puhlih očitkov ministru je bila kot najbolj utemeljena (zaradi možnosti politične zlorabe pri izbiri izvajalcev projektov) predstavljena  neprimernost, da so bili v komisijo za izbor in financiranje projektov imenovani tudi sodelavci iz kabineta ministra – po tem stališču bi smeli biti odločevalci samo delavci, ki trajno grejejo stole v državni upravi (pri čemer ni zanemarljivo, da so v naši – z zločinsko komunistično preteklostjo še vedno prepojeni in neozdravljeni – državi preko 80% njene celotne samostojne življenjske dobe na oblasti dediči stare rdeče zločinske politične garniture). Čeprav se je lansko leto popolnoma izjemoma zamenjala politična oblast (ki jo je na vsak način potrebno čim prej zrušiti) morata praksa in odločanje države ostati v rokah STARE POLITIČNE GARNITURE.

Če se ozrem po t. i. »jedrni« Evropi (ki jo po svoji življenjski usodi bližje poznam) si nobena večja ali osrednja TV hiša takšnih spustov niti naključno ne more privoščiti. In ob menjavi oblasti se – o, grozljiv šok v podzavesti slovenskih rdečih birokratov (!) – LAHKO ZAMENJA TUDI CELOTEN DRŽAVNI BIROKRATSKI APARAT.
V državah večnih predsednikov obeh ogromnih rdečih državnih kolosov pa je RDEČA raven njihovih slug popolnoma samoumevna in zakonita – OBVEZNA.
Je Slovenija že na njuni TARČI?

Ingo Falk Pasch Wallersberg, Ljubljana

 ———-

Spoštovani Ingo!

Se strinjam z napisanim. Ta Tarča zopet na nivoju prop-agitke. Tako kot predhodna, ki se je nanašala na afero covid testerjev in medijskega pogroma nad uvozniki neustrezno označenih palčk (Oboje kar šolska primera medijske manipulacije, primerna  za prezentacijio študentom na FDV)

Ingo, kaj pa manjka ?! Med naslovniki v tvoji široki adremi ni Ilinke Todorovski, naše varuhinje pravic poslušalcev in gledalcev. Imenovana instanca je tudi pritožbeni organ v takih zadevah. Varuhinja prejema plačo (iz naših prispevkov !!! ) Po mojih izkušnjah žal tudi za ne-delo oz neustrezne odzive.  Ko pa se – vsaj v mojih primerih –  se namreč praktično vedno postavi v bran urednikov in novinarjev.

Torej v našem sistemu imamo vse nadzorne inštance, a te žal ne funkcionirajo kot je zapisano. Različni centri odločanja so med seboj preveč povezani (učeno rečeno: sistem personalnih unij). Tako imamo  fenomen: delitev oblasti, ki deluje enotno.  A vseeno Ingo, atakirajmo predvsem le-te, konec koncev jih plačujemo.

Pritožba na RTV varuhinjo mora iti v poročilih varuhinje v vednost tudi na Programski svet RTV. In če ni odzivom, če ne drugega “NAROD DOKAZE HRANI”. Lahko tudi zahtevamo odstop varuhinje, če smatramo, da slabo opravlja svoje delo. To pa nasloviti na [email protected] in v vednost direktorju RTV, saj je on nosilec v postopku  izbora varuhinje. (direktni naslov novega direktorja nimam, sicer pa še nekaj časa aktualni: [email protected] )

V poročilih varuhinje na PS RTVSLO pa opažam, da je ob vsem negodovanju na omrežjih, takih in podobnih pismih, ki krožijo po mailih, pravzaprav malo uradnih pritožb na njen naslov in se lahko na koncu na javni RTV še pohvalijo, da je pravzaprav vse v redu.

Zato pišimo  naši varuhinji pravic in sploh nadzornim instancam, ki so po mojem ključni problem našega sistema. 

A pozor. Pošto naslovljeno na njeno osebno ime ne sprejema oz. ne obravnava. Le na: [email protected]

Andrej Magajna, Ljubljana

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine