10.1 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Šmarje pri Jelšah: še dve novi okužbi, skupaj že štiri, dezinfekcija matične osnovne šole, omejeno poslovanje javnih ustanov z strankami

V Šmarju pri Jelšah so doslej štiri osebe okužene s koronavirusom COVID-19. Prva okužba je bila potrjena pri zaposleni osebi na OŠ Šmarje pri Jelšah v sredo, 11. marca 2020, popoldan. Okužba pri osebi, ki je bila v stiku s prvookuženo na šmarskem območju, je bila potrjena danes, 12. marca 2020, v zgodnjih urah, okoli 15. ure smo bili obveščeni še o dveh potrjenih okužbah.

 

Po ustnih zagotovilih Ministrstva za šolstvo je minister podpisal odredbo o 14-dnevnem zaprtju šole, a do 14. ure ravnatelj Mitja Šket še ni prejel pisne odločitve. Kar pa ne izničuje pravilnost in pravočasnost odločitve sprejete včeraj pozno zvečer.

Župan Matija Čakš je s sodelavci ves dan na terenu, v stikih s pristojnimi službami. Zjutraj je potekal sestanek vseh služb sistema zaščite in reševanja, javnih zavodov in občine, na katerem so se seznanili z najnovejšimi informacijami in razmerah v javnih ustanovah na območju občine in zasnovali nadaljnje ukrepe ob pojavu okužbe.
Na matični šoli v Šmarju pri Jelšah in podružnicah danes niso imeli  pouk. »Prevzemam polno odgovornost za odločitev, ki sem jo sprejel pozno sinoči; če je ne bi sprejel, bi danes vladal kaos. Na centralni šoli s šestimi podružnicami imamo skoraj tisoč otrok, ki bi jih morali danes evakuirati,« je za več medijskih hiš izjavil župan Matija Čakš.

Zgodaj popoldan se je začel postopek razkuževanja vseh prostorov matične šole v Šmarju pri Jelšah. Z delom je začela enota 10 operativnih gasilcev Prostovoljnega gasilskega društva Steklarna Rogaška Slatina. V pripravljenosti je dodatna ekipa. Delo poteka po navodilih NIJZ, kdaj bo končano, pa bodo obvestili javnost.

Od ponedeljek  naprej so  vse šole  in ostali zavodi vzgoje in izobraževanja zaprte najmanj do 29 marca.

Vane K. Tegov

Zadnje novice

Sorodne vsebine