27.1 C
Ljubljana
torek, 9 avgusta, 2022

SLS odločno podpira zahteve slovenskih poštarjev za zmanjšanje njihove obremenjenosti in ohranitev obstoječih poštnih poslovalnic

V SLS smo prepričani, da je izpolnitev zahtev slovenskih poštarjev neposredno tudi v interesu ohranitve kakovosti življenja ljudi v odročnih in manjših krajih. Eden od glavnih razlogov za prevelike delovne obremenitve slovenskih poštarjev in posledično za premajhno zanimanje za ta poklic ter pomanjkanje poštnih delavcev, so zahteve lastnika Pošte Slovenije, SDH, za še večjo donosnost podjetja.

Zahteva za 10 % donosnost na kapital pri delovanju Pošte Slovenije se izvaja na plečih poštarjev in na račun znižanja kakovosti življenja ljudi, ki živijo v manjših in odročnejših krajih. Ob dejstvu, da ista politika, ki zahteva 10 % donos na kapital pri delovanju Pošte Slovenije, dopušča tudi več deset milijonska odtekanja denarja v zdravstvu in velikih infrastrukturnih projektih države preko ohranjanja obstoja korupcijskih verig, je nedopustno, da se skuša izkoriščevalsko varčevati pri poštarjih in še nekaterih drugih poklicih.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine