30.1 C
Ljubljana
četrtek, 30 junija, 2022

SLS: Boris Pahor, velik slovenski pisatelj, je trajen navdih vsem, ki se borijo za slovenstvo, demokracijo in mir

Piše: C. R.

Ljubljana, 26. avgust 2021 – Danes praznuje častitljivo obletnico, 108. rojstni dan velik slovenski pisatelj in vzor neomajne borbe proti vsem totalitarizmom gospod Boris Pahor. S svojim življenjem in v številnih večkrat prevedenih knjigah Boris Pahor izpričuje držo zavednega Slovenca, ki kljub doživetim grozotam brez sovraštva išče načine za ohranjanje in krepitev slovenstva in mir med narodi.

Pred leti je predlagal ustanovitev Slovenskega vsenarodnega sveta s ciljem, da bi kljub različnim pogledom na preteklost Slovenci poiskali pot za skupno prihodnost sodelovanja, razvoja in ohranjanja narodnih temeljev.

Ob voščilu za rojstni dan se je predsednik SLS Marjan Podobnik gospodu Borisu Pahorju zahvalil za njegov zgled in življenjsko pričevanje, ki bo ostalo trajen navdih vsem Slovencem, ki se in se bodo kdaj koli v prihodnosti borili za Slovenstvo, demokracijo in mir.
Predsednika SLS Marjana Podobnika z gospodom Borisom Pahorjem veže dolgoletno prijateljstvo, zaradi česar je bil današnji slavljenec skupaj z Ivanom Omanom tudi slavnostni gost ob praznovanju 30-letnice SLS v Unionski dvorani v Ljubljani.

Pošiljamo vam tudi povezavo do kratkega dokumentarnega filma: »Marjan Podobnik: Moja srečanja z Borisom Pahorjem«.

Vir: SLS

Sorodne vsebine