19.8 C
Ljubljana
sreda, 26 junija, 2024

Slovensko združenje domoljubnih novinarjev: Zatiranje medijske svobode na način, kot to počne aktualna oblast, je nekaj najbolj zavrženega

Piše: Slovensko združenje domoljubnih novinarjev

Izražam(o) ogorčenje nad dogodkom, ki je pretresel vsakega koliko toliko normalnega novinarja in  človeka  svobodomiselnega udejanjanja pisane in izrečene kritične besede. 

Vstopiti v prostore kjer se ustvarja medijska vsebina in preiskovati, kopati, rovariti proti nekom, ki niti osumljenec ni, je  grozovito, nesprejemljivo, onstran razumnega in tuzemske normalnosti. Edini medijski hiši, njenim ustvarjalcem, njihovemu prvemu najbolj izpostavljenem posamezniku z namenom  utišanja,  je nekaj, kar spominja na najbolj temačne čase tako komunizma kakor tudi fašizma v najbolj grobi, surovi obliki.

Medijski fiching z namenom utišanja in ustavljanja kritične misli s strani aktualne oblasti je nekaj povsem zavržnega, česar se ne bi sramovale niti najbolj okrutne službe, kot je Stasi v nekdanji NDR.

Utišanje ni mogoče. Tisti, ki hoče nekoga utišati, pa je prvi, ki ga je treba umakniti iz javnega življenja. Pa tudi sicer. Kljub temu pa ustavitev kritične besede ni mogoče. Seznaniti bližnjo in daljno okolico  s tem je neizogibna dolžnost. Podpiramo naše člane in vsakogar, ki bo morda prišel v podobno situacijo.

Popuščanja v boju za svobodo izražanja pisane in izgovorjene besede ne pride v poštev!

Za Slovensko združenje domoljubnih novinarjev: Vančo K. Tegov

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine