14.7 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

SLS: Slovenska kmetijska gospodarstva in gozdovi niso poligon za aktiviste

Tako Slovenska kmečka zveza pri SLS kot SLS odločno obsojamo vpad aktivistov na kmetijo, ki se je zgodil včeraj, 23. decembra 2019, v Ljubljani.

 

Aktivisti so svojo akcijo imenovali miren protest, a to še zdaleč ni bil. Pri tem početju je šlo namreč tako za poseganje v zasebno lastnino, kot tudi za nesprejemljiv način izražanja lastnih pogledov, s katerim je bilo ogroženo tudi zdravje in dobrobit živali, čeprav sami menijo, da si prizadevajo za boljše življenje le-teh. Vstop na privatno zemljišče in v zasebne prostore je nasilno dejanje in bi ga kot takega morali tudi obravnavati. Od odgovornih v državi pričakujemo primerno ukrepanje, ker so s takimi dejanji kratene lastninske pravice in pravice do kmetovanja v Republiki Sloveniji.

Vsak ima seveda pravico, da se prehranjuje, kakor se mu zdi prav. Se pa pravice posameznika končajo tam, kjer se začnejo pravice drugega.

Prav tako obsojamo, da so ponovno na udaru kmetje, ki so skozi stoletja, kot tudi še dandanes, ohranjali obdelano in poseljeno slovensko podeželje, in so poleg tega, da so zagotavljali hrano za vse prebivalce, bili tudi nosilci ohranitve slovenstva. Vdori na njihovo lastnino vsekakor niso primerno plačilo za njihov trud.

Slovenska kmetijska gospodarstva in gozdovi niso poligon za aktiviste in posamezne organizacije za izvajanje njihovih aktivnosti in netenje ideoloških bojev.

Marjan Podobnik, predsednik SLS
Rok Sedminek, predsednik SKZ pri SLS

Zadnje novice

Sorodne vsebine