28.3 C
Ljubljana
četrtek, 17 junija, 2021

Se še spominjate gospoda Masleše in njegovega sovražnega govora – s krutimi posledicami?

Lepo, tudi danes imate nekaj člankov, ki so »najboljši zadnji«. Naj levičarski mediji ne mislijo, da so samo njihovi sodelavci genialni.

 

Tiste pripombe o tem, da je gospod Zidar pač vaški človek, menda celo posebnež, me niso presenetile. Torej nekako ni normalen, ali kaj? Pa menda vendarle niso vsi drugi v vasi normalni, navdušeni nad vsakim prihodom migrantov in navdušeni za njihovo prevažanje in prodajanje po vsej Sloveniji in zunaj nje, kot je zdaj moderno, namreč po modi mastno plačane modne agencije Mirovni inštitut?!

Kar zadeva sovražni govor, bi menda nekateri radi prepovedali že Shakespeara. No, mallarméjevsko žlahtna res ni govorica kmečkih ljudi, njen čar je v ljudski pristnosti in nezlaganosti (kot pri Shakespearu). Pa menda zaradi tega ljudi ne bomo začeli zapirati, podobno, kot to že počno v kulturno propadajoči Evropi!

Navsezadnje, ko je naš pravniški Prešeren, nedotakljivi sovražnik prepovedi sovražnega govora za komuniste, gospod M., nekdanji vrhunski in vrhovni sodni general Kučanove partijske »žlahte«, v svojem znamenitem klicu – sredi »najlepšega partijskega mesta na svetu« – želel nekako skupinsko posiliti gospoda Janšo (iz politične opozicije, kjer je sovražni govor strogo prepovedan), so se vsi slovenski partijci strinjali, da si Janša to zasluži. Pa še hujše stvari smo slišali po medijih, kako bi bilo treba mučiti gospoda Janšo. O sovražnem govoru pa nikjer niti duha niti sluha. Normalno, dobro so povedali, kako se je treba boriti za partijsko oblast.

Samo še pozdrav pogumni družini Zidar.

Frančiška Buttolo, Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine