5.3 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Še enkrat: Dvojna merila na Televiziji Slovenija

V svojem prvem besedilu o dvojnih merilih na TVS pri predvolilnem obveščanju o vtikanju predstavnikov različnih verskih skupnosti v volilno propagando sem opozoril, da so na »nacionalni« televiziji ožigosali karitativno delavko in župnika v nekem kraju, skorajda neznanem in pozabljenem, ker sta med nekaj sto sovaščani na svojo pest delala predvolilno propagando, medtem ko je od levo usmerjenih politikov protežirani kandidat za župana glavnega mesta smel na televizijskih ekranih prek evangeličanskega škofa, muftija in paroha nedvoumno nagovarjati desettisoče nekatoliških vernikov.

Dne 6. decembra 2018 je bil v povolilni oddaji Tarča govor zlasti o zapletih na županskih volitvah v Kopru in nekje na Dolenjskem. V uvodnem prispevku je bila deležna kritike »sveža« izjava župnika v neki manjši župniji, ker naj bi med mašo na volilno nedeljo podprl enega izmed županskih kandidatov, medtem ko o nedavnem spodrsljaju treh najvišjih predstavnikov nekatoliških verskih skupnosti v Sloveniji tokrat ni bilo izrečena niti besedica. Pohvalno je vsaj to, da je bila župniku dana možnost, da je obrazložil svojo – domnevno sporno – izjavo.

Eklatantno je torej, da Televizija Slovenija podpira multireligiozni, a nekatoliški klerikalizem v glavnem mestu samostojne Republike Slovenije, medtem ko je komajda zaznavni katoliški klerikalizem na podeželju deležen ostrega obsojanja. – Ja, takšna so dvojna merila poročanja in komentiranja na »nacionalni« televiziji!

Bruno Lokar

Zadnje novice

Sorodne vsebine