17.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 2 avgusta, 2021

SDS: Družino postavljamo visoko na lestvico vrednot in vas vabimo na 6. tradicionalni Družinski dan

Slovenska demokratska stranka skrb za družino in spodbujanje družinskega življenja postavlja visoko na lestvico svojih prioritet. Prepričani smo, da je tradicionalna slovenska družina temeljna celica slovenskega naroda.

 

V svojem programu, ki si ga lahko ogledate TUKAJ, zagovarjamo družino kot primarno okolje, v katerem se posameznik nemoteno razvija, pridobiva pozitivne izkušnje in vrednote ter se uči sprejemati odgovornost za lastno ravnanje in svobodo. S tem posameznik pozitivno vpliva na razvoj družbe. Družina mora biti tudi skupnost enakopravnih in demokratičnih odnosov med člani, pri čemer so koristi otrok najpomembnejše vodilo. Da bi družina delovala kot blažilec družbenih pretresov, ji je treba pomagati pri zagotavljanju avtonomnosti, ekonomske neodvisnosti, zasebnosti in varnosti, kar pomeni tudi preprečevanje zlorab in nasilja znotraj družine. Le tako se bo v njej razvijal svoboden, moralno trden, kritičen in odgovoren posameznik, zrela osebnost, ki bo skupaj s sebi podobnimi zmožna oblikovati civilno moč, ki bo sodelovala in oblikovala splošna pravila življenja v družbi.

Žal nas politika levih vlad vodi vstran od tradicionalnih vrednot, tudi stran od družine kot vrednote. Leve vlade z različnimi na LGBTPQ utemeljeni ideologiji razgrajujejo to temeljno celico naroda. Namesto, da bi nizko nataliteto reševali z ukrepi, ki bi lajšali odločitev za ustvarjanje družine (na primer, brezplačni vrtec za drugega otroka, subvencionirana šolska prehrana, ipd.), se slabe demografske trende rešuje z uvažanjem migrantov. To je velika zabloda, ne samo Slovenije, ampak tudi nekaterih drugih evropskih držav, ki bo privedla še do večje razgradnje načina življenja, kot ga poznamo.

V Slovenski demokratski stranki smo mnenja, da je treba ohraniti tradicionalno slovensko družino, ki mora ostati osrednja celica našega bivanja. Zato smo v preteklosti že pripravili ukrepe, ki spodbujajo družinsko politiko in mlade opogumljajo, da si ustvarijo družino. Družinska dohodnina, univerzalni otroški dodatek, davčne olajšave v primeru nakupa prve nepremičnine, dostopna nega otrok in zadostno število pediatrov, povečanje koncesioniranega varstva in fleksibilnosti pri usklajevanju družinskega ter poklicnega življenja, je le nekaj ukrepov, ki bi družinam omogočile lažje vključevanje v družbo.

Slovenska demokratska stranka postavlja slovensko družino v ospredje kot temeljno vrednoto družbe, saj v njej vidimo prihodnost Slovenije. Zato že šesto leto zapovrstjo organiziramo tradicionalni Družinski dan SDS, ki se bo odvil 1. septembra 2019 v Športnem parku Jama – Notranje Gorice. Družinski dan se bo začel ob 10.30 uri s sveto mašo in se nadaljeval s pestrim kulturnim ter športnim programom.

Celoten program si lahko ogledate tukaj.

Vljudno vabljeni, da se s celotno družino udeležite 6. tradicionalnega Družinskega dne in da se še pred novim začetkom šolskega leta skupaj poveselimo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine