21.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 21 junija, 2021

Rušenje vlade

Priča smo krčevitim naporom političnih naslednikov komunističnih oblastnikov, da zrušijo Vlado – Vlado, ki se je po njihovem pobegu z oblasti prvič resno spopadla s kriznimi razmerami zaradi sedanje corona pandemije. Vsi upi teh naslednikov visijo na nekdanjem, a sedaj spet novem predsedniku stranke DeSUS, v kateri se gnete kakšen odstotek upokojencev in ki je doslej dosegla izjemne uspehe, da se pokojninski prejemki po dolgem časovnem razdobju po sili zakona »usklajujejo« kar za nekaj promil.

Predsednik te prodorne stranke, ki je dosegla mejno število poslancev, da se je prebila v parlament, bo učinkovito vodil novo Vlado. V evropski zgodovini to ne bo izjema, za to obstaja zgleden primer – v takratnih kriznih razmerah v Nemčiji v 30 letih prejšnjega stoletja se je prav tako prebila na oblast minorna stranka nacionalnih socialistov. Posledice njihovih uspehov, ki so jih v prvem obdobju dosegali v partnerskem sodelovanju z internacionalno komunistično Rusijo, so številnim strahotno zaznamovale življenje. Pri svoji starosti 80 let bi o tem lahko zelo veliko povedal.  

Seveda v celoti izključujem, da bi bile ambicije vodstva slovenske upokojenske stranke kakor koli primerljive z navedenimi zločinskimi agresorskimi cilji navedenih dveh velikih zločinskih režimov – podobnosti so v obstoju kriznih razmer in načinu rušenja Vlade.

Vse življenje, tudi še danes, iščem sledi usod svojih staršev in najožjih sorodnikov iz takratnega grozljivega časa najhujših državno kriminalnih sistemov. Bil sem na številnih krajih in v veliko arhivih. In veliko se je razkrilo.  Usoda – Božja roka – vztrajnega človeka po vseh zapletih in videzu nepremostljivih ovir naposled pripelje na cilj – pred zrcalo Resnice.  

Razkriva pa se tudi – po neustavljivi vztrajnosti Sledilcev – Resnica preteklih obdobij slovenskega naroda, doslej prikrita in ideološko zmaličena.

Naj naštejem samo nekaj naslovov knjig teh pričevanj:

– »Neme priče« – »Množični poboji nasprotnikov komunizma 1941 – 1946«
avtorja Marka Štrovsa iz leta 2014
– »Kazenski proces proti Črtomirju Nagodetu in soobtoženim« avtoric Mateje Jeraj in Jelke Melik iz leta 2015
– »Gospod LEON ŠTUKELJ in Tovarišija« avtorjev Ivana Čuka, Alenke Puhar in Aleksa Lea Vesta iz leta 2019
– »SLOVENSKI RAZKOL« avtorja Jožeta Možine iz leta 2019

Berimo !

Ingo Falk Pasch Wallersberg

Zadnje novice

Sorodne vsebine