6.4 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

RTV Slovenija in organiziranje demonstracij po balkansko

Z organiziranjem demonstrantov po balkansko pa ste na RTVSLO (po ogledu ponovitve Tednika na TV Slovenija, dne 16. maja ob 11.40) »opleli«. Slovenci ne marajo starih balkanskih vrednot, zlasti pa ne, če teh niti na Balkanu ni več, pri nas pa bi jih nekateri, zlasti na nacionalni televiziji, še vedno radi gojili. Z Balkanom samo uspešno sodelujemo in tudi bomo sodelovali. Zakaj pa ne.

Končno! Število demonstrantov se zmanjšuje, pojema, približno tako, kot pojema pandemija. Zastonj so bile vse medijske »finte«, s katerimi so poskušali slovenski komunisti v senci prepričati državljane Slovenije, da je sedanja vlada žrtev SDS in njenega predsednika Janeza Janše.

Še zlasti pa so hoteli v »feigeiste« zamaskirani komunisti prepričati, da je sodelovanje s SDS v resnici sodelovanje z velikim nacistom in fašistom Janšo, pravim Adolfom Hitlerjem, volivce tistih levosredinskih strank, ki so v sedanji vladni koaliciji skupaj z desnosredinskima, Novo Slovenijo in Slovensko demokratsko stranko.

Da bi to koalicijo razbili in osramotili pred vsem svetom, so bili naši mediji pripravljeni celo na to, da so brez obžalovanja – in tudi brez priznavanja, da gre za zločin, ki bi ga bilo treba skladno z zakonom kaznovati – propagirali geslo, ki poziva k uboju oziroma smrti predsednika vlade Janeza Janše.

Zdi se, da je vsem tem zamaskiranim komunistom, ki skoraj edini ukazujejo v slovenskih medijih, zlasti komunistični trdnjavi RTVSLO, samo po sebi umevno, da uboj ali umor predsednika vlade Janeza Janše ne more biti kaznivo dejanje, nagovarjanje in pozivanje k temu zločinu pa je lahko samo junaško demokratično dejanje svobodnega slovenskega in vsakršnega novinarstva.

Najbolj sprevrženo pa je, da so na nacionalni televiziji – danes dopoldne sem videla ponovitev – prepričevali gledalce, kako zelo so nevarni domnevno desničarski verbalni napadi na slovenske novinarje kar z najbolj znanim fizičnim napadom na novinarja Petka, s poskusom umora, ki je ostal praktično brez vsakršnih pravnih ugotovitev, kdo je v resnici krivec.

Seveda, gospoda Petka so napadli desničarji, vsaj tako je bilo mogoče razumeti hinavsko manipulacijo v obliki pretresljivo solzavega tarnanje novinarke, ki je pripravila oddajo, o kateri govorim. Pa naj bo, gospa urednica, pa naj bo, za enkrat. Verjemite pa, da tu – v Sloveniji – ne bomo dovolili nikakršne nove Bosne. Tudi če to kakemu jugonostalgiku, na primer tovarišu Kučanu, ne ugaja.

Z organiziranjem demonstrantov po balkansko pa ste na RTVSLO »opleli«. Slovenci ne marajo starih balkanskih vrednot, zlasti pa ne, če teh niti na Balkanu ni več, pri nas pa bi jih nekateri, zlasti na nacionalni televiziji, še vedno radi gojili. Z Balkanom samo uspešno sodelujemo in tudi bomo sodelovali. Zakaj pa ne.

Franca Buttolo, Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine