16 C
Ljubljana
petek, 6 avgusta, 2021

Rešimo Slovenijo – odmev na pisanje v Oni

»Medtem ko so jokali in javkali tam pri Prešernu …«, je zapisala urednica One v svojem uvodniku Mušice in sloni (15.10.2019). Je mogoče mislila javkanje kulturnika, pesnika in igralca, gospoda Toneta Kuntnerja, ki je povzel Cankarjeve besede (Hlapci) in je njegov odločen in čustven nastop navdušil množico! Najbrž ni mislila na javkanje igralca-komika Marjana (bil je prisoten le na plakatu), saj on javnost – državljane »zabava« na drugačen način, celo z »vpletanjem prijateljice« v SOVO.

 

Bila sem tam pri Prešernu v živo in sem, zanimivo, stvari videla popolnoma drugače kot urednica, ki je tam ni bilo. Njen komentar najverjetneje temelji na opisu dogajanja, ki so ji ga posredovali dominantni mediji – s skromno minutažo prikaza »izbranih slik« s kraja dogajanja, »pri Prešernu«, dogodka, ki je bil tudi kulturen, ne le političen in bil je kritičen do dogajanja v različnih družbenih podsistemih. »Mi ne rušimo vlade, kajti vlada se ruši sama«, je bilo povedano. In, dogajanja v koaliciji (tudi z ne-koalicijsko partnerko) ni moč skriti! Zato ponavljam, pri Prešernu sem bila zaradi domovine Slovenije (»za svoje tri otroke«, mi je pojasnil mladi mož, ko sem mu pokazala transparent na katerega sem napisala: ZA svobodo govora, resnico v medijih, pravno državo, na drugi strani pa sem napisala: PROTI mafiji v sodstvu, zdravstvu, gradbeništvu, financah, … ). Gre za Slovenijo, ki jo v razvoju že prehitevajo nekdanje socialistične države, danes članice EU. Odgovornost vedno nosi vladajoča elita (oblast), naloga medijev pa je, da so njeni kritiki, torej njena opozicija! Adrio, o kateri piše urednica One, so leta 2016 prodali nemškemu skladu ustanovljenemu tik pred prodajo in s skritimi lastniki iz Irana (je že leta 2016 pisal na siolu novinar P. Cirman, ki danes molči) tisti, ki sedijo v tej vladi! In sedaj jo bodo zopet »reševali« isti, na račun nas, davkoplačevalcev!

V zaključku urednica bralce zavaja z obrabljeno floskulo levi, desni-vsi glih politiki, zato, da ljudem še bolj priskuti politiko. Je Anže Logar, član SDS, ki je s parlamentarno komisijo več let(!) raziskoval bančni rop stoletja in je(so) opravil(i) delo, ki bi ga morali preiskovalci (kriminalisti, tožilci), jim dostavil obremenilni material za pripravo obtožnic proti krivim (ki imajo imena in priimke, ne pa oznake levi – desni) »skrajni desničar«, ker se bori za vladavino prava? Vsi isti?

Iva Pavlin Žurman, Solkan

Zadnje novice

Sorodne vsebine