10.1 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Reformacija, vsi sveti in občinske volitve letos pri nas

Konec oktobra je bila v našem mestu proslava o reformaciji, na kateri so nastopali tudi učenci osnovne šole in so zelo lepo prikazali pomen te proslave za slovenski narod, kot je že Trubar pokazal pomen slovenskega jezika za obstoj naroda.

Pred nastopom otrok pa je v svojem nezrelem peterokrakem stilu imel govor g. Jan Škoberne, ko je v latinščini prebral Očenaš, za tem pa se iz tega norčeval in kristjane poniževal, večkrat pa partijo in NOB primerjal s Trubarjem in to prikazoval kot edini pomen za Slovenijo, sam pa je s svojim govorom pokazal lastno nezrelost in sramoto stranke SD, ki je javno prikazala lastno nesposobnost do Slovenije. Po svojem govoru se je ta politik  rokoval z županom Kontičem in s Katičevo in pokazal, kdo so osebe v naši občini, ki hočejo z neresnicami in lažmi uničiti slovenski narod in državo. Po končani proslavi je večina prisotnih zapustila knjižnico, kar je pokazalo, da velenjskih politikov nihče ne jemlje več resno. Rdeči govori so prava polomija za proslave in šele recital otrok in učiteljev  s slovenskimi besedami je nam, gledalcem, dal malo spoštovanja do naše zgodovine, kulture in zemlje. Govor trenutne rdeče politike pa je le dokaz nesposobnosti  ljudi, ki so na oblasti. S to proslavo pa je prišel tudi čas, da ljudje v našem mestu dobijo razum in na volitvah volijo ljudi, ki bodo za vse dobro delali. To pa so stranke SDS, SLS in Stranka za otroke, ki so edine, ki lahko rešijo slovensko zemljo in ljudi. Čas pa je tudi, da Velenje dobi županjo, ki bo reševala in pomagala vsem, ki to potrebujejo. Za praznike bomo Velenjčani  lahko spet poslušali lepo slovensko glasbo, ki bo polepšala vso našo Slovenijo. Mi ne potrebujemo take Nove Slovenije, ki laže, se rokuje z zločinci in omogoča visoke pokojnine ljudem, ki uničujejo lasten narod. Ti ljudje nič ne naredijo za upokojence, ki se preživljajo le z 270 evrov pokojnine. Tudi Velenje mora postati slovensko mesto, kot je bilo nekoč, in vsi bomo prijatelji, ki se bomo lahko slovensko  pogovarjali. Za našo zemljo pa so dobro delali še drugi ljudje, ki pa jih govornik ni omenil – Prešerna, Slomška, Cankarja … Tudi g. Janša je Človek politik, ki je za nas naredil največ, da se pri nas govori še slovensko. Če Janeza Janše ne bi bilo in stranke SDS in SLS  ter stranke Za otroke, bi tako sedaj že po vsej Sloveniji poslušali le jugomuziko, govorilo pa bi se le še srbsko, Slovenke bi posiljevali Srbi in Slovencev ne bi bilo več, bili bi le še jugohlapci, kot so sedaj že v Velenju, Ljubljani, v primorskih mestih, Jesenicah. Tudi Maribor bo srbski, če ne zmaga g. Kangler. Štajerce drogira z jugogolažem in mladino spravlja v jugoodvisnike, samo da bi dobili Srbi vso oblast in Maribor uničili za vedno.

Tako pa je bil 1. november  praznik vseh svetih in se spomnimo vseh naših pokojnih, ki so bili nekoč na slovenski zemlji in jih ni več med nami in so sedaj v nebesih. Za nas pa, ki smo še živi, je še čas, da se zavemo, da si tudi na naši zemlji lahko naredimo nebesa, ko gremo na občinske volitve in volimo prave ljudi, ki bodo pošteni do vseh nas v naših občinah, krajih in pokrajinah, delali za vse dobro in bomo  ponosni Slovenci na slovenski zemlji in tu živimo vsi, ki smo za nebesa.  Župani, politiki, ki pa pri nas lažejo, posiljujejo, kradejo,vsiljujejo jugomuziko in častijo zločinske zvezde in kljukasti križ, kot se to dogaja v Velenju, za te v Sloveniji ni več prostora in to lahko naredimo  volivci, ki ne bomo nasedli jugolažem. Volili bomo le dobre politike in stranke SDS, SLS, ZA OTROKE in župane − v Ljubljani Anžeta Logarja, v Velenju Suzano Kavaš ali g. Letonjo, v Mariboru g. Kanglerja in v drugih občinah dobre judi, ki spoštujejo vse nas kot državljane in slovensko zemljo kot svojo mater.

Andrej Jevšenak

Zadnje novice

Sorodne vsebine