-2.2 C
Ljubljana
sobota, 29 januarja, 2022

Rdeči križ Slovenije in Popotniško združenje Slovenije pomagamo otrokom do zasluženih počitnic

Piše: C. R.

Rdeči križ Slovenije in Popotniško združenje Slovenije smo v obdobju, v katerem je bilo možno nameniti 1 % dohodnine iz leta 2020 kateri od nevladnih organizacij, zbrali dovolj sredstev, da smo Juliji (7 let), Karolini (9 let), Maticu (12 let), Ani (13 let) in Anžetu (8 let) omogočili krompirjeve počitnice v Mladinskem letovišču in zdravilišču Rdečega križa Slovenije na Debelem Rtiču.

Zagotovo pet otrok ni zanemarljiva številka, a možnosti, da to omogočimo še več otrokom, so zelo velike.

Zato smo se dogovorili, da uspešno zastavljeno akcijo nadaljujemo tudi v prihodnje in tako pozivamo vse tiste, ki še niso namenili 1 % dohodnine kateri od nevladnih organizacij, da za odstotek, ki bi sicer končal v državnem proračunu, namenijo Popotniškemu združenju Slovenije, ki že desetletja skrbi za mobilnost mladih, predvsem tistih z manj priložnostmi, po sporazumu z Redečim križem Slovenije pa je večina tega denarja namenjenega prav tem otrokom, ki si počitnic ne bi mogli povoščiti.

Želimo si, da bi v letu 2022 s pomočjo tega odstotka dohodnine omogočili počitnice čim večjemu številu otrok iz družin v socialni stiski.

Zato se obračamo na vse, da s svojim odstotkom dohodnine pomagate otrokom z manj priložnostmi do njihove prve razglednice.

Več o sami akciji in možnosti donacije je na voljo na spletnih stanehwww.youth-hostel.si in www.rks.si.

Vesna Mikuž, predsednica RKS
Igor Jurišič, predsednik PZS

Zadnje novice

Sorodne vsebine