7.7 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Protestno pismo LPP glede odstranjevanja oglasov

Spoštovani pri LPP, na spletni strani portala domovina.je sem v soboto zasledila, da ste z enega od vaših avtobusov umaknili oglas Zavoda Živim. Če navedeno drži, prosim za utemeljitev.

 

Zavod Živim namreč izvršuje plemenito poslanstvo in sicer pomaga tako ženskam, ki se zaradi nezaželene nosečnosti znajdejo v stiski, kot tudi ženskam, ki so splavile in jih ta korak bremeni.
Njihov oglas nikogar ne stigmatizira ali kakorkoli obsoja, ampak tem ženskam sporoča, da so na svetu ljudje, ki jim želijo v tej stiski pomagati. Seveda se potem lahko vsaka ženska povsem prosto odloči, ali bo oglasu sledila ali pa pač ne – kot je tudi sicer dopuščeno vsakemu od nas, ki smo dnevno deležni številnih oglasov.

V naši državi tudi ni prepovedano imeti ‘odklonilnega stališča do splava’, ampak je pomembno le to, da naše mnenje ne vsiljujemo komu drugemu. Upam pa, da se strinjamo, da oglas nikakor ne more šteti pod vsiljevanje mnenja, saj potem vaše podjetje dnevno vrši obsežno nasilje nad vsemi, ki gledamo oglase na vaših avtobusih.

Tako sem presunjena. Nimam besed. To je zločin. Zavod Živim z akcijo v decembru in januarju širi veselje do življenja in v polnosti slavi življenje od spočetja do naravne smrti. Kdo je lahko tisti, ki bi meni odrekal pravico,da se veselim življenja? Kaj naj se veselimo smrti? Smrti je tako na vsakem koraku preveč!

Če nekdo kot je Zavod Živim opozarja na vse telesne in duševne, ter duhovne posledice splava, tako spontanega kot umetnega, če nekdo opozarja na posledice uporabe umetne kontracepcije, ali mora biti zaradi tega zaničevan? Po vsem svetu je tendenca, da se vrnemo k naravi, da skrbimo za naravo, da živimo ekološko ozaveščeni, da si vzamemo čas zase, da prisluhnemo človeku, da uživamo v praznikih skupaj z najbližjimi, da darila niso pomembna.

Ker najbolj pomembno darilo je ČLOVEK.

Slaviti življenje in izvesti akcijo veselja do življenja, saj je to namen sedanjih adventnih, božičnih in novoletnih praznikov, nima nobene veze s kakršno koli religijo. In lahko povem, da nisem nikarkšna cerkvena tercialka, ne sledim cerkvenim dogmam, ampak živim življenje v polnosti. In to kar je poslanstvo Zavoda Živim, navdihuje vse ljudi dobre volje, ne glede na veroizpoved. Ker je iskreno, življenja se je treba veseliti.

V naši državi je zagotovljeno da vsak po svoji vesti in v okviru osebne svobode izraža svoja mnenja, tudi če se s temi mnenji ne strinjamo, zato se imam tudi jaz pravico oglašati kadarkoli in kjerkoli, kadar se mi zdi potrebno, da se brani resnica, življenje, iskrenost…

Zahtevam, da se oglas Zavoda Živim nemudoma vrne na avtobus LPP.

Barbara Rakun, Škofljica

(v vednost sem to protestno pismo poslala tudi Varuhu človekovih pravic, predsedniku države, Zavodu Žiivm, nekaterim političnim strankam)

Zadnje novice

Sorodne vsebine