14.5 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

Protestiram proti uveljavitvi novih jezikovnih pravil na Filozofski fakulteti v Ljubljani

Spoštovano uredništvo!

Protestiram proti uveljavitvi novih jezikovnih pravil na Filozofski fakulteti v Ljubljani. (Vem, da so za urednike pomembni predvsem denarni problemi, a prosim vas , seznanite se tudi s tem, za slovenske kulturne ustanove povsem nepomembnim, namreč s puščanjem krvi slovenskemu jeziku.), Pa vendar, prepričana sem, da ga ni na svetu bolj sovražnega govora od tega kuharsko orwelovskega novoreka na FF, saj sili Slovence k spoznanju, da njihov jezik v 21. stoletju ni uporaben. Ga bo zamenjala angleščina?
Slovenci pa nič. Globalizacija terja svoj davek, če ga ne bomo plačali, bomo pač jedli travo. Grožnje so vedno enake, le da imamo zdaj – namesto velike Srbije – pred sabo ves svet, ki teži k popolnemu izbrisu vsega tradicionalnega in individualnega, ker je za multinacionalke tako lažje. Hamlet je Vietnamec, Julija je skrajna islamistka, Faust pa je (vsaj na filozofski fakulteti so takšnega mnenja) kuharica.

Vem, da premalo (ali nič) ne razumem nujnosti, ki nas silijo v kuharski novorek, vendar moj problem ni najhujši v tem sramotnem dogajanju.

Lep pozdrav,

Frančiška (Franca) Buttolo

Zadnje novice

Sorodne vsebine