5 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

(PREJELI SMO) ZZBNOV nima kaj jokati, ker ni bila vabljena na proslavo na Mali gori pri Ribnici – razen če bi se prišli ponosni dediči Kidriča za izdajstvo opravičiti.

Piše: Vili Kovačič

Napad na Tigrovce na Mali gori pri Ribnici, ki se je zgodil pred 80 leti 13.5.1940, ni bil sad domoljubja ampak rezultat izdajstva prednikov ZZBNOV!

Izdajo in izdajalca  je leta 2014 na RTVSLO pri Jožetu Možini v oddaji Pričevalci  razkril sin izdajalca Bruno Tekavec. Ni bil po sredi mimohod italijanske patrulje, ampak je tam patruljiral boljševiški  “vojvoda” in raubšic Filip Gašper Tekavec v njegovem lovskem rajonu. Filip je bil  potem za izdajo nagrajen s strani Aleša Beblerja – postal je komandant  partizanske ribniške čete. Uradno pa naj bi izdajo zagrešil vaški posebnež Trinkhaus, kot to trdi uradna zgodovina.

Pričevanje Bruna Tekavca o izdaji Tigrovcev na Mali gori

https://4d.rtvslo.si/arhiv/pricevalci/174341875z. o izdaji je govora od 20 minute dalje

Izdaja je bila spisana v italijanščini in slovenščini in odvržena ob polnoči pred policijsko postajo v Ribnici (Vir – Pričevalci). Zjutraj so s kamionom prihrumeli na Malo goro fašisti – Italijani in začel se je 4 urni spopad v katerem je izgubil življenje Danilo Zelen, Ferdo Kravanja je bil hudo ranjen. Anton Majnik pa je pobegnil.

Zato je užaljenost  ZZBNOV, ker ni bila vabljena državno proslavo na Malo goro pri Ribnici, povsem brez predmetna in je “povsem nesorazmerna”, razen če se gospodje pridejo pokesat in javno opravičit za izdajstvo.

Prepričan sem , da bi 2 svetovna vojna na slovenskem potekala povsem drugače če bi Danilo Zelen – vojaški poveljnik TIGR-a, ostal živ.  Mala gora pri Ribnici je zato Katynski gozd vodstva slovenskih komunistov. Kidrič je zahteval: posamezne Tigrovce v OF sprejeti – organizacijo TIGR uničiti.

Uradna zgodovina ni znanost, ampak prevečkrat  kamuflaža :  tako kot za preprečitev mitinga resnice 1 decembra 1988 še vedno slavijo odlikovanca Tomaža Ertla, ne pa Slavka Kmetiča – vodjo sindikata strojevodij Slovenije in Jugoslavije, za Malo goro kot kača noge skrivajo izdajstvo boljševikov. Takrat so po gozdovih komunistični politkomisarji  peli:  “Čez gore polja, naj pesem nam doni, Slovenija junaška, sovjetska bodeš ti”.  Takrat ko so nacisti in boljševiki v Trbovljah leta 1941 skupaj praznovali 1 maj , so se Tigrovci pripravljali na upor in so zbirali orožje. Sicer pa verzi povedo vse:

TI ŠEL SI MED PRVIMI V BOJ,
KO ČLOVEK NI VIDEL IZHODA
IN PADEL TAKRAT SI, KO MNOGIM BILA JE
ŠE TUJA BESEDA SVOBODA.

Andrej Jelačin, Senožeče, 2.6.1991

Danilu Zelenu ob 50-letnici njegove smrti. http://www.hervardi.com/danilo_zelen.php

Vili Kovačič, društvo Slovenski Tigr 13 maj

Zadnje novice

Sorodne vsebine