13.4 C
Ljubljana
sreda, 28 septembra, 2022

(PREJELI SMO) Zakaj je Slovenija mafijska država

Piše: Frančiška Buttolo

Gotovo v Sloveniji ni odraslega človeka, ki ne bi vedel, kako močan vpliv imajo v Sloveniji družine, ki so kakorkoli  povezane s tisto oblastniško elito, ki je pripadala jugoslovanski socialistični družbeni smetani.

Te družine so se po letu 1945 že tako razraste, da v sedanji Sloveniji praktično ni enega samega praznega kotička za kogarkoli drugega. Kar pa zadeva delovna mesta, so vsa pomembnejša že vnaprej rezervirana za “naše ljudi”. Seveda, najbolj običajno garanje je vsaj deloma dostopno tudi ljudem, ki niso “plemiškega” porekla. Pa še ta odgovorni za zaposlovanje najraje zaupajo tuji delovni sili.

V takšnih razmerah je v resnici dovolj en sam medijski poziv k uporu določene “branže” in že njena dejavnost odpove v vsej Sloveniji. To se je med epidemijo pokazalo v šolstvu, v sodstvu, v medijskih službah, še najbolj pa, jasno, v politiki. Vlada nima avtoritete.

Res so tudi v sedanji, politično dokaj pisani vladi, na vso srečo, tudi posamezniki, ki so se, kljub svojim “plemiškim” koreninam, odločili, da bodo kaj dobrega storili za slovensko demokracijo, ne samo za “napredno” levico. Saj smo uradno vendarle v  demokratični državi. Včasih se mi zdi, da sodelujejo v Janševi vladi predvsem zaradi svojega dobrega okusa. Ne morejo pač pritrditi svojim družinam, da je ni boljše politične ureditve od komunistične, pravzaprav od takšne, kakršna je bila v Jugoslaviji. Seveda, nekaj tovrstnih “plemičev in plemkinj” pa v sedanji vladi predvsem vohuni.

Vse bolj pa se zdi, da se čas te vlade izteka. Še huje, verjetno je zadnja, ki ni povsem komunistična, iz različnih komunističnih skupin,  tudi s krščanskimi socialisti, saj ti sodijo zadnje čase, odkar imamo novega papeža, v čisto pravo komunistično elito.

Verjetno pa ne bo v vladi Levice, da bo vsaj videz kolikor toliko spodoben. Seveda vse to bo Levici stokrat plačano.

V tako urejeni državi bo življenje mirno teklo dalje, do nove krize, ki jo bodo ponovno naprtili nacionalistom in fašistom, če ne bo šlo drugače pač tako, da bodo ustanovili lažno desno stranko, ki jo bo vodil komunist, “plemeniti”, seveda. Evropa bo navdušena, nikakršnih komisij ne bo več k nam. Ne morem si predstavljati, da bo se komu, tako kot Janši, uspelo zbrati toliko navdušencev za demokracijo po sedanji komunistični revoluciji.

Prav zanima me, kdo bo še tako neumen, da se bo v Sloveniji zavzemal za demokracijo. Na Aljaski ne moreš saditi trte. Pa čeprav bodo naši komunisti še vedno prepevali, da so nam trte bogato obrodile.

Ne zanima kaj, afganistanske državljane?

Frančiška Buttolo

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine