10.2 C
Ljubljana
petek, 1 marca, 2024

(PREJELI SMO) Vsi mostovi v zrak letijo – o neokomunistični revolucionarni vladi dr. Goloba

Piše: Frančiška Buttolo

Rušenje Slovenije na horuk ali “Vsi mostovi v zrak letijo,  razbita proga tam leži”, to je podoba delovanja sedanje vlade. Ko sem danes zjutraj  poslušala različna  radijska poročila, sem pomislila, da se pri nas, če  spremljamo medije,  v resnici prav malo pozna, da se je že  pred skoraj osemdesetimi leti (1945) končala druga svetovna vojna. Vsepovsod prevladuje poročanje o uspešnem  rušenju, na primer slabega zdravstva, slabega kmetijstva, slabih kulturnih ustanov, slabe demokracije, slabih medijev.

Prav zastrašujoče, vojnemu  stanju podobno  vzdušje se širi iz skoraj vseh medijev, ker praktično ni več kamna na kamnu “po starem”, odkar so – po zmagi na volitvah (podobno kot   Mussolini, s škvadrističnimi  akcijami inštituta 8. marec in komunističnih kolesarjev OF) – levi, bolj ali manj komunistični  ministri “zavzeli” vse vladne resorje.  Neverjetno. Kot da bi iz vseh medijev pri poročilih donela znana partizanska  pesem:  “Vsi mostovi v zrak letijo, razbita proga tam leži …”  Le da sedanji partizani rušijo vse živo,  ne da bi preprečili zmago nacističnemu okupatorju  temveč zato,  da bi za vedno uničili janšizem, preveč uspešen na vseh področjih vladanja,  ko so bile na oblasti vlade pod vodstvom osamosvojiteljev Lojzeta Peterleta (izvedba osamosvojitve in demokratizacije 1991) Janeza Janše,  trikrat uspešnega predsednika vlade, in gospoda dr. Andreja Bajuka. Zato zdaj levi jugonostalgiki vpijejo: “Smrt janšizmu! Živela komunistična partizanska vojska! Muzeja revolucije ne damo!  Hočemo narkokolhoze! Komunistično cenzuro v vse medije!”

Zjutraj ob sedmih (22.1.2023) so vidni predstavniki “ta zelenih” (ki na oblasti  vedno postanejo “ta rdeči”) predlagali vladi  “ukinitev”  kmetijstva. Zelena svetovalka za zeleno kmetijsko politiko, gospa Jadranka Juras, ta empatična  dama, ki nas je pred časom poučila, da vojaki OZN in NATA, seveda tudi slovenski, pobijajo “lokalno prebivalstvo”, ki ga je treba, vsaj po njenem, humano prepustiti agresorjem in teroristom, da, ta dama Juras   je v radijskih poročilih predlagala takojšnjo rešitev za živino na kmetijah. Najbrž je imela v mislih takojšnjo “rešitev* živinskega vprašanja dokaj po nacistično, s takojšnjimi zakoli vse slovenske živine.  Takoj živine  drugače  ni mogoče “ukiniti”. Zeleni kolega Jurasove pa je še dodal,  da ni treba  zaradi ukinjanja živinoreje ničesar rušiti, niti kmetij niti hlevov. Kmetje bodo poslej na njivah menda  sejali biološko neoporečno gojeno “marihuano” (najboljšo in najdražjo za politično elito), v hlevih pa bodo pridelovali gobe, verjetno nore gobe, ker so donosnejše od navadnih. Da, “gobe”,  natanko tako je rekel predstavnik zelenih danes zjutraj (22.1.2023)  ob sedmih na javnem – že povsem Svobodinem,   ne pa tudi svobodnem – radiu Prvem.

V nasprotju z nekoliko nejasnimi poročili o uspešnem rušenju kmetijstva in uvedbi narkokolhozov – ali kaj?  –  je bilo obveščanje o “razstreljevanju” slovenskih kulturnih spomenikov zelo jasno in neposredno. “Full” kultivirana ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko, profesorica s “filofsksa”, navajena vsega hudega v kulturi, tudi razpada Fotopuba   najljubšega  lokala protestniških kolesarjev, je v enem samem stavku sporočila domu in svetu: “Samostojne Slovenije ni več, uspešno sem jo  razstrelila.”

Seveda je imela gospa v mislih Muzej slovenske osamosvojitve, pa tudi to, da bo njegove ruševine  “diskretno”, v skladu s svojim profesionalizmom,  razstavila v nekdanjem muzeju revolucije,   komunistične revolucije, ki ga Slovenci vsakih deset let hinavsko  prekrstimo, da bi prikrili njegovo pravo vsebino in  poslanstvo – poveličevanje komunizma (torej stalinizma, seveda v praksi, ne v teoriji).

Gospa ministrica dobro ve, da kolikor bolj bo muzej o osamosvojitvi Slovenije in o osvoboditeljih (“dakako”), na primer dr. Pučniku,  očetu slovenske samostojnosti,   daleč od oči, toliko bolj bodo v srcih Slovencev Tito,  Kardelj in Kidrič. Zato je dr. Vrečko “razstrelila” Muzej slovenske osamosvojitve. Naj vsi mostovi v zrak letijo, da se za vedno znebimo janšizma.

Vse glavne teme o političnem dogajanju  so v levih medijih en sam poziv vladi k rušenju, rušenju, rušenju Slovenije. Mislim, da je zadnje dni  samo poročanje o načrtu za rušenje javnega zdravstva nekoliko ponehalo.  Ker je že uspešno do tal  porušeno. Bolj kot si lahko kdorkoli misli, nekako tako je rekel predsednik vlade dr. Golob. Gospod minister pa je obljubil novo javno zdravstvo, digitalno, pravzaprav virtualno. Torej:   javno zdravstvo bo virtualno in digitalno ali fikcija  (kot socializem), zasebno,  v resnici privatno, pa bo edino realno ali konkretno. Zelo konkretno, tudi s tujimi vlaganji, na primer za prikrito eksperimentiranje z novimi zdravili, ki je za zasebniško “dohtarsko” in politično mafijo “full” donosno. Ta vlada, v veliki meri, skupaj z ljubljanskim županom Jankovičem, pa – kot vse kaže – na fini način močno podpira prav zasebno zdravstvo. Gre za korupcijo? Naj zasebno le bo, ampak za državo je najpomembnejše pošteno javno zdravstvo. Brez njega ni države, samo velika klavnica. Fašizem.  Večinoma bodo zasebniki – pretežno komunistični – veliko zaslužili, če bodo tudi eksperimentirali na siromakih, ki jih bodo – kot da jim pomagajo – “dobrotniki” zdravili tako rekoč zastonj. Ker jim bodo stroške zanje povrnili, z visokimi nagradami,  investitorji za “ekperimentalno” medicinsko delo. Zelo konkretno plačano, tudi s konkretnimi žrtvami. Nemalokrat nagrajeno celo z Nobelovo nagrado.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine