-2.1 C
Ljubljana
sreda, 26 januarja, 2022

(PREJELI SMO) Volitve bodo na nedeljo Božjega usmiljenja – povabilo k molitvi

Piše: Blagovest.si
“Dragi prijatelji, na vas se obračam z molitveno pobudo. Kot veste, nas v tem letu čakajo vse mogoče volitve (razen tistih v Evropski parlament). Najpomembnejše bodo seveda parlamentarne volitve, ki bodo odločale o naši prihodnosti. Datum volitev v Državni zbor 24. aprila 2022 pa je zelo sporočilen – te volitve bodo ravno na belo nedeljo, torej na nedeljo Božjega usmiljenja, ob zaključku velikonočne osmine,” piše G. B.
Spomnimo se, kaj na tisti dan slišimo in beremo v evangeliju: “Blagor tistim, ki niso videli, pa so verovali.” Srečanje Jezusa z nejevernim Tomažem… Morda nam to da kaj misliti tudi o naših osebnih razočaranjih, ki nam lahko ukradejo vero, nas pahnejo v apatijo, ko smo že brez upanja na rešitev… Bog nam prihaja naproti, pri Njem ni nič nemogoče, v svojem usmiljenju nas rešuje iz bede in preden pride kot sodnik, razodeva svoje obilno usmiljenje, kar je razodel tudi sestri Favstini Kowalski.
Verjamem, da ima Bog načrte blaginje za našo domovino. Zato smo povabljeni, da se že zdaj začnemo povezovati z našimi župnijami, molitvenimi skupinami, itd. In poskušamo za to dati tudi kakšno malo žrtev. Tudi tako, da bi darovali za maše v čast Božjemu usmiljenju za našo domovino. Lahko se po vaših občestvih zmenite med seboj in skupaj zberete darove in nato prosite duhovnika, da daruje mašo. Vsak po svojih močeh, nič obvezujočega.
Osebno predlagam, da bi naredili tako, da bi se devet nedelj pred volitvami darovalo maše v čast Božjemu usmiljenju (lahko pa tudi ob petkih), v času neposredno pred volitvami pa ves čas devetdnevnice (seveda velja upoštevati, da se devetdnevnica Božjega usmiljenja začne na Veliki petek, takrat pa ni maše, ampak obred velikega petka, zato bi morda z mašami začeli že na veliki četrtek). Seveda pa se zavedam, da je v vsaki župniji glede sprejemanja naročil in darov za maše urejeno nekoliko drugače. Nekoliko lažje je tam, kjer je več duhovnikov (redovne skupnosti) in tam, kjer sicer primanjkuje mašnih namenov. Ponekod pa imajo oznanjen samo en mašni namen na mašo in je treba dolgo čakati – sami verjetno najbolj veste, kako je v domači župniji to urejeno.
Več preberite TUKAJ

Zadnje novice

Sorodne vsebine