-7.8 C
Ljubljana
sreda, 8 februarja, 2023

(PREJELI SMO) Vlada naj se drži obljube, ki jo je dala gasilcem!

Piše: C.R.

Prejeli smo izjavo za javnost SLS glede obljub vlade gasilcem. Objavljamo jo v celoti: 

 

Slovenska ljudska (SLS) skupaj z župani poziva vlado in ministra Boštjančiča, naj izpolni obljubo in ne zmanjšuje sredstev gasilcem.

V kratkem se bodo sestala združenja občin s pristojnim ministrom Klemnom Boštjančičem na temo povprečnin. V Slovenski ljudski stranki smo 6. oktobra 2022 skupaj z župani pozvali ministra, naj k pogajanjem pristopi bolj odgovorno.

Stroški občinam so se samo v prvih osmih mesecih letošnjega leta zaradi inflacije ter nalaganja novih obveznosti s strani vlade povišali za 94 EUR. Vlada je na zadnjih pogajanjih, ki so jih predstavniki občin protestno zapustili, ponudila 20 EUR. Ta znesek zaradi inflacije in višjih obremenitev občin zaradi zadnjih ukrepov vlade nikakor ne zadostuje niti za pokritje zakonsko določenih nalog. Zato pozivamo vlado, naj občin ne postavlja v situacijo, ko bodo zaradi izpolnjevanja zakonskih nalog, primorane zmanjševati sredstva za investicije, gasilsko opremo ali socialno oskrbo starostnikov.

Od vlade in ministra zatorej pričakujemo, da bodo povprečnino ustrezno prilagodili novim razmeram ter se držali obljube, ki so jo dali gasilcem ob zadnjih požarih na Krasu – da bodo ustrezno poskrbeli za njih in njihovo opremo. 

Če bodo na slabšem občine, bomo na slabšem vsi.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine