6.5 C
Ljubljana
sreda, 29 marca, 2023

(PREJELI SMO) Vabilo na podelitev nagrade Historia moderna viva

Piše: Slovensko zgodovinsko društvo za moderno in sodobno zgodovino

Prijazno vabljeni, da se nam pridružite na podelitvi nagrade Historia moderna viva, ki bo v ponedeljek, 13. februarja 2023, ob 17.30 v Viteški dvorani Muzeja novejše zgodovine Slovenije v Ljubljani (Cekinov grad), Celovška cesta 23.

Slovensko zgodovinsko društvo za novejšo in sodobno zgodovino podeljuje nagrado Historia viva moderna enemu ali več avtorjem za izvirno znanstveno monografsko delo s področja novejše in sodobne zgodovine, ki je pomembno za slovensko zgodovinopisje in je bilo izdano v obdobju zadnjih štirih koledarskih let pred letom podelitve nagrade. Komisijo za izbor nagrajencev sestavlja pet zgodovinarjev z različnih znanstvenih, raziskovalnih in pedagoških ustanov. Njihova naloga je, da v slovenskem zgodovinopisju poiščejo tisto najžlahtnejše, kompleksno in navdihujoče, kar dviga metodologijo in vedenje stroke na višjo raven.

Društvo bo nagrado podelilo prvič. Prejme jo dr. Jože Možina za monografijo Slovenski razkol. Okupacija, razkol in začetki protirevolucionarnega odpora. Po podelitvi nagrade bo tudi krajši pogovor z nagrajencem

Dogodek bo z nastopom oplemenitil basbaritonist Marko Fink.

Prisrčno vabljeni!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine