26.1 C
Ljubljana
sreda, 19 junija, 2024

(PREJELI SMO) TIGR v ilegali, fašisti prevzemajo oblast

Piše: Vili Kovačič

Zgodovina demokracije se piše na novo – v parlamentu imajo večino talibani in fašisti prevzemajo oblast – tudi na RTV. Z napovedano odločbo Ustavnega sodišča  bo konec še zadnjega koščka demokracije. Despot elektro tajkun Golob si je protiustavno utrl  POT k podreditvi zlomljene večine Ustavnega sodišča. “Ustavni pravnik “-  sin zloglasnega  zločinca majorja Mitje (Ribičiča) je našel zvijačo. Jutri bodo izglasovali,  da se Sava zliva v Severno morje. Parlament  je samo bleda senca nekdanjega doma demokracije – Uška Kl(O)akočar Zupančič bo ponovno triumfirala in se zaklenila v svojo pisarno.

A nič ne pomaga – podivjana Svoboda se bo zdivjala do konca.  Prvi fašist v državi Robert Golob misli z uničenjem- depolitiziranjem RTV povsem resno. Začelo se je z izsiljevanjem finančne pomoči – pogojevanjem zanj udobnega izida referenduma o  zakonu RTV.  Zlomljena krila – Izsiljena večina Ustavnega sodišča se očitno požvižga na svoj  že davno prej omajani ugled.   Golobov pohod skozi institucije države se mu je obnesel. Zelo žalostno in usodno pa je, da to poteka sredi Evrope v drugem desetletju 21 stoletja po državnem udaru na volitvah 2022.

Zdaj sem povsem prepričan da RTV prenosa s proslave Tigrovcem na Mali gori pri Ribnici ne bo, ker ga ne sme biti. Ozadje vsega pa je zaščita elektro korupcije velikega formata.

V tem kontekstu  pa bi mafiozo don Corleone Milan Kučan rad postavljal spomenik osamosvojitvi. On ki je prvi najavil pohod novega fašizma v Lažgošah 2021.  A vendar, morda je to pot k očiščenju mafijske demokracije in konec naivnosti kaviar demokratov. Prišel bo nov dan, ki bo prinesel očiščenje naivnosti in dokončno streznitev za sanacijo pokvarjene demokracije. Komunisti se nikoli niso držali pravil, najmanj pa takrat ko so na oblasti !!!

Vseeno ljudem dobre volje pošiljam Vabilo za Malo goro na spominski dogodek v spomin na prvi spopad Slovencev z okupatorjem v času okupacije na slovenskem ozemlju, ki je bil 13. maja 1941. Dogodek bo v soboto 13.maja 2023 ob 16 h. Pridite!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine