-2.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 6 februarja, 2023

(PREJELI SMO) Televizija je začela, internet pa bo dokončal!

Piše: Rajko Topolovec

V  60. letih p.s. se je začela mondovizija. Sprva je TV signal obkrožil našo kroglo  preko zemeljskih relejih oddajnikov, danes pa TV signal potuje preko treh geostacionarnih satelitov.  Tako so tedaj) z malo iznajdljivosti  lahko  svetovni TV program spremljali tudi še tako indoktrinirani z komunizmom  v še tako odročnih predelih  vsiljenega komunizma po svetu. Na  način so tko zavedeni spoznali laž komunizma , – da se v komunizmu  živi bolje kot v kapitalizmu!

V tistih letih sem tudi že sam v samskem domu v Kidričevem  zmogel  TV sprejemnik in sicer je bil  RR 850 – Niš, ki ga je kot edinega bilo  v redkih  trgovinah dobiti.  Kupil sem ga že pokvarjenega v trgovini, saj se je takrat za televizor  čakalo več kot pol leta. (Na ekranu je bila  samo ozka vodoravna črta).

Kot že nekoč graditelj radijskega detektorja in nato radija, sem se lotil tudi pokvarjenega TV aparata. Kupil sem knjigo »TV Servis« Ing. M. TADEJA- (898 strani). Potrebno je bilo zamenjati vertikalno elektronko za raster in televizor je deloval.

Če danes pogledamo v širni svet, nam poročajo, da še ponekod v globokem komunizmu imajo prepoved hišnih  TV antene. (Ne vem  kako daleč so potem  tam z svetovnim spletom – internetom, ki še znatno bolj ogroža komunizem, kot ga je je takrat ogrožala televizija)?  Mislim seveda na  Fb,  Tvit- in še kakšno možnost hitrega komuniciranja!  Preko tega svetovnega medija – imamo možnost še  bolje spoznati, kaj se po svetu dogaja. Iz zapečka  lahko  vsak z informiranjem sodeluje tudi sam – pošilja in sprejema  novosti, ki za komunizem pomemenijo stagnacijo.  Na ta način ni moč skriti ničesar v zvezi  z  obnovo komunizma tudi pri nas!  (Preko tega medija izvemo, da so postali največji tajkuni – prav ti, ki so svoj čas prisegali na komunistično revščino –  enopartijski sistem. Zato se ni čuditi, da smo v formalnem komunizmu zaostali za 50 let, in da smo v našem postkomunizmu  – komunističnem kapitalizmu,  začeli  ponovno zaostajati.

Ne poznam nobenega tajkuna , ki, ni bil komunist!

Rajko Topolovec, Ptuj  9.6.2021

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine