17.5 C
Ljubljana
torek, 21 marca, 2023

(PREJELI SMO) Ta nora Nika in ta nori ljubljanski župan ali – tudi mi, Slovenci, smo že skoraj Srebrenica

Piše: Frančiška Buttolo

Poslušamo, kako   bi se morali čimbolj  množično udeleževati protestov, na primer za ohranitev čiste vode v Ljubljani, za višje pokojnine, za dolgotrajno oskrbo  in podobno.

Sama ne verjamem več v nikakršno učinkovitost običajnih demokratičnih načinov boja za dosego določenih pravic. To v Sloveniji ni več mogoče.

Zakaj? Ko sem zadnje dneve vendarle nekoliko podrobneje pregledovala leve slovenske medije,  tudi na levih portalih, sem se zgrozila.  Konec je s Slovenijo. Kdor bere Dnevnik, Delo, Večer in še kak levi tabloid, se ne bo nikoli več udeležil nobenega protesta za demokracijo v Sloveniji.

Najbolj zanimivi v teh listih pa so pogovori z različnimi levimi intelektualci,   večinoma priseljenci z Balkana. Prav pretresle so me besede neke znanstvenice, antropologinje, gotovo že na pragu članstva v SAZU, ki se je v enem od intervjujev  čudila  zakaj v Sloveniji tako podcenjujemo socializem, ko pa vendar ni bil v celoti totalitaren. Imel da je, tako je povedala, veliko dobrih strani, predvsem boljše življenje od sedanjega,     da je bila jugoslovanskac socialna država v socializmu zelo primerljiva celo “z idealom socialne države, recimo na evropskem severu”, pa  da smo tudi bolj varni (STA, 19.7.2016). Kakšne predrzne laži. Razen tiste, da nas je noč in dan “varovala” udba.

Tako pač lahko govori samo vrhunska intelektualka, se zlasti o Titovem socializmu, na primer v Dnevniku,  na portalu STA  in v drugih levih medijih.podobno govorijo vsi srbski priseljenci. Kot da vsi poslušajo enega samega vodjo. Kot da vsi berejo en sam srbski časopis. Kateri, za vraga?

Kar nasmehnila sem se, saj je skoraj enako  življenje v samostojni in demokratični Sloveniji ocenjeval neki srbski gostilničar, moj prijazni znanec,  ko mi je hvalil življenje v Jugoslaviji. Zato sem prepričana, da gre v Sloveniji  za načrtno srbsko propagando, ki so je polni vsi levi mediji in vsi srbski lokali v Sloveniji. Bojim se, da so jo polne tudi vse slovenske sole. Prav zanimivo bi bilo vedeti, kaj bi o današnjih učiteljih in profesorjih povedal Ivan Cankar. Bojim se,  da vi vzkliknil kaj tako grdega  da bi ga inštitut 8. marec prijavil policiji.

Ti ljudje, zlasti srbski intelektualci, pa drugi priseljenci,  povsem zanikajo, da so na balkanskem  podeželju propadale vas za vasjo in celo nekoliko večji kraji, ker so se družine izseljevale v Nemčijo, Švico, Avstrijo, na Švedsko, Norveško in še marsikam, podobno kot sedaj afriški migranti, da ne bi pomrli od lakote. Kmetijstvo ni bilo dovolj razvito, drugih zaposlitev pa tudi ni bilo. Pred nekaj leti sem o tem gledala dokumentarni film,  menda bosanski. O, dragi srbski priseljenci v Sloveniji,  Srebrenico so imeli  v Bosni  marsikje že pred tisto – zdaj tako slavno, za katero je menda sokriv tudi Janez Janša.

Da,  neka intelektualka srbskega porekla, že spet, si je drznila celo Janeza Janšo obtožiti posredne krivde za to veliko tragedijo.   (Prim.: F. Buttolo, Pomembna je srbska mafija, ne mediji – kriva pa je Kučanova globoka država. – portal Demokracija, 7. marca, 2021).

Zato  srbski intelektualci,   čestitam, Slovenijo ste spravili na kolena. Ljubljanski župan pa je svoje župljane  prepričal, da bodo, ti fini ljubljanski meščani, tudi vsa visoka inteligenca,  pili – kot da  gre za čisto vodo –  svoje lastne fekalije.

Seveda je zupan vse to “dosegel” protizakonito, Ampak samo zato, ker smo Slovenci dovolili,  s socialističnim navdušenjem. EU je tako hotela. EU je sprejela učinkovito, tako imenovano rusko metodo, po kateri je na tuji zemlji  – ocitno –  najbolj učinkovita metoda prisila. Brezkompromisna prisila. Gre v tem primeru tudi za skrivnost velikosrbskega  političnega delovanja?

Ne vem  kako je zdaj z  velikosrbsko navezo v primeru instituta 8. marec, ampak slovenska okoljevarstvena ikona svetovnega slovesa,   voditeljica tega instituta, gotovo prihaja iz nekoč zelo komunistične in zelo beograjske  družine. Se morda tudi zato bori kot levinja, in prav tako rjove in z vso močjo preprečuje,  da kdo te županove umazane politične igre, predvsem pa zločinskega in revanšističnega poniževanja Slovenije,   ne b nihče preprečil. Vse tiste,  ki se z njo ne strinjajo, še zlasti tiste, ki ji to tudi povedo, pa – kot nora – prijavlja na policijo. In ta ženska naj bi bila med glavnimi sodniki v komisiji, ki bo kaznovala vsakršen sovražni govor. Bo ljubljanski župan morda predsedoval temu žlahtnemu telesu za javno moralo?

Ne, dragi Slovenci, če smo dovolili, da si je velikosrbski duh že v tolikšni meri podredil naš avtohtoni narod, ki se je leta 1991 osamosvojil  in demokratiziral, se rešili iz krempljev socializma in Beograda, potem nima več nikakršnega smisla hoditi na proteste. Slovencev ni več. To veselo politično novico  lahko srbski priseljenski lobi v Sloveniji  mirno sporoči v EU, ki si prizadeva za popolno uničenje avtohtonih narodov v vsej EU. Predsednica evropske komisije pa bo – kot kaka “fina gospa” veselo vzkliknila: “Čestitamo!”

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine