3.6 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

(PREJELI SMO) Sreča za ing. Franca Breznika

Piše: Rajko Modic

Pred kratkim sem zasledil vest iz dalmatinskega pristanišča Ploče, da so v zabojniku, napolnjenem z bananami, našli pol tone kokaina. Takoj sem pomislil na januarski obisk kriminalistov v skladišču ljubljanske firme Derby, kjer so opravili pregled in tudi našli manjšo količino mamila kokain. Lahko, da je to naključje, v kar pa težko verjamem.

Prav gotovo se boste spomnili afere o opitem državnem sekretarju na ministrstvu za notranje zadeve, Franca Breznika, ki je napihal 0,44 miligrama, kar je nekaj več kot 0,9 promila alkohola.

Firma Derby je 2. aprila 2020., državnega sekretarja, povabila na Rudnik, v njihove poslovne prostore. Na sestanku so mu obljubili donacijo v obliki banan, za njegovo matično občino Lenart v Slovenskih Goricah, dodali pa naj bi še čebulo.

Res je moral biti naiven, kar pa je, na našo žalost, lastnost večine pomladnikov v odnosu do sogovornikov kontinuitete, da ni pomislil na past, ki so mu jo pripravljali »sovražniki« trenutne vlade. Da ni vedel za januarsko kriminalistično preiskavo prav v tem »banana« podjetju, je težko verjeti, saj so nas mediji o tem obveščali sprotno.

Očitno so v firmi Derby dobro igrali »dobrotnike«, za kar so mu ponudili še šilce viskija, po prvem pa še kakšnega, da je pogovor lažje stekel. Ko so mu v donacijo ponudili še čebulo, bi mu morali v glavi zazvoniti vsi alarmi, če ne bi bil že opit in pomisliti, da gre za past. Čebulo podariti »lükarju«, je enako kot peku prodajati žemlje.

Organizatorji akcije proti koalicijski vladi SDS, so vso akcijo zelo dobro vodili, speljali so jo pa, na srečo Franca Breznika, le na polovico.

Pa smo pri bananah v Pločah. Kokain prihaja iz držav Južne in Srednje Amerike, v zabojnikih z bananami. Koliko jih odkrijejo, je stvar kontrole. Da so jih v Pločah odkrili pol tone, je zasluga tamkajšnjih kontrol. Kako so pa naši kriminalisti vedeli, da so odšli v skladišča podjetja Derby, preiskat platoje z bananami?

Po mojih analizah zaporedja dogodkov, je bila donacija banan občini Lenart, s pomočjo Franca Breznika, dobro premišljena, do vseh potankosti. Franca Breznika so povabili z obljubo donacije, tam so ga opili in akcija je stekla. Po odhodu iz skladišča firme Derby na Rudniku v Ljubljani, je obveščanje akterjev steklo. Na obvoznici proti Štajerski, so Breznika z lahkoto odkrili in opravili preverbo alkoholiziranosti. Do tja je šlo kot po maslu, niso pa predvidevali, da bi lahko državni sekretar, zaradi odkritja alkoholiziranosti, odstopil in se predaje banan in čebule ne bi udeležil. To se vidi ob branju članka v Reporterju, ki je pod peresom urednika Šurle, zasmehoval Franca Breznika in mu pripisoval lastnosti, ki mu jih težko pripišemo. Po pisanju urednika Šurle, naj bi bil Franc Breznik tako lakomen in zaslepljen s pozicijo državnega sekretarja, da na njegovega odstopa ni nihče predvidel. Predvidevam, da so mu imeli namen, v platoje z bananami za občino Lenart, podtakniti mamila in tako škodovati njemu, stranki SDS kot tudi vladi Republike Slovenije. Breznik je bil tam le stranska škoda.

Franc Breznik, je imel srečo, da so ga ustavili policisti, ker je, po njegovem odstopu, akcija »banane in čebula« padla v vodo.

Rajko Modic

Zadnje novice

Sorodne vsebine