30.7 C
Ljubljana
sreda, 19 junija, 2024

(PREJELI SMO) Spominski dogodek Društva Slovenski TIGR 13. Maj

Piše: Vili Kovačič, predsednik društva Slovenski TIGR-13. maj

Društvo Slovenski TIGR 13. Maj vabi na spominski dogodek v spomin na prvi spopad Slovencev z okupatorjem v času okupacije na slovenskem ozemlju, ki je bil  13. maja 1941. Dogodek bo v soboto 13.maja 2023 ob 16 h.

Najprej bo ob 16 h ob kapelici v gozdu sv. maša, ki jo bo vodil župnik gospod  Jože Stržaj, ob 17h pa  bo spominska slovesnost z govorniki pred spomenikom in sicer:

  1. Zmago Jelinčič Plemeniti, predsednik Slovenske Nacionalne stranke  in nečak ustanovitelja TIGRA Zorka Jelinčiča na Nanosu 1927, poslanec D Z v prejšnjem sklicu D Z ter vlagatelj predloga zakona o državnem prazniku 13. maj
  2. Andej Magajna predsednik stranke Nova socialdemokracija in naslednik nekdanjih Krekovih socialcev, bivši član predsedstva DEMOS-a, poslanec ustanovitvene skupščine 1990 in takratne Komisije za ustavna vprašanja
  3. Vili Kovačič, aktivni državljan in predsednik društva Slovenski TIGR 13. maj. Društva, ki ponovno predlaga, da 13. maj postane državni praznik avtentičnega antifašizma, ki bo združeval vse Slovence !

Dogodek bomo obogatili s kulturnim programom. Sledilo bo polaganje venca Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve  ter društva Slovenski TIGR  13. maj in drugih organizacij. Napovedali bomo bodoče aktivnosti  društva v letu 2023/24. Na koncu vabimo na druženje v  gasilskem domu Struge.

 Besedi fašizem in svoboda  sta v Sloveniji zadnji dve leti najbolj zlorabljeni besedi. Treba jim je vrniti avtentični pomen. Tigr je pomemben ne le za Slovence, ampak za vso Evropo. V Sloveniji pa se nekateri še vedno bojijo praznovati njegov spomin ! Ne pristajamo na to, da se TIGR zreducira na lokalni,  občinski nivo ali se ga omenja  kot teroristično organizacijo. Tigr Je dokaz  možnosti upora v pluralnosti in antipod fašizmu in partijskemu enoumju in nasilju. Hkrati je  dokaz, nevzdržnosti lažne teorije »ponosnih naslednikov« komunizma, da bi slovenski narod brez KP in OF izginil. Nasprotno, s TIGRom,  a brez PIF, OF in VOS  bi Slovenija pridobila večji del Primorske in . ohranila življenja številnih ljudi. TIGR je hkrati  dokaz  možnosti upora in odpora s čim manj nasilja.  Veličina upora ni v številu žrtev, ampak s čim manj žrtvam dosegati cilj. TIGR-ov zgled. je tudi danes poduk tistim, ki pljuvajo po vojni za osamosvojitev Slovenije leta 1991.

TIGR je naš zgled in osamosvojitvena vojna za Slovenijo je njegova  vsebinska kontinuiteta. Norčevanje  iz nje je rezultat pobalinsko pokvarjenega brez-uma, katerega  cilj je poneumljanje ljudstva, tokrat celo prek javne RTVSLO, ter kolektivno načrtno takozvano  »telepatsko« ustvarjanje KAOSA. Pred stoletjem je Srečko Kosovel preroško zapisal: »Gnoj je zlato in zlato je gnoj« Danes nam v tem duhu ljubljanska mestna oblast prodaja gnojnico za čisto pitno vodo,  Barabe in medijsko  nedotakljivi prevaranti  na državnem nivoju  pa to podpirajo in nam pridigajo o delavskih pravicah. A narod bo kmalu spregledal – laž in propagandna diskreditacija  imata vedno krajše noge.

Pripis: Dogodek je prijavljen shod na Policiji Ribnica, zato od javne RTVSLO pričakujemo televizijsko pokritje z neposrednim prenosom dogodka, kar se

sicer ni zgodilo že 18 let,  to je od prenosa prve državne proslave 13 maja leta 2005. TV prenos pa je bil tudi pred  letom.

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine