22.2 C
Ljubljana
torek, 23 julija, 2024

(PREJELI SMO) Spominska maša v Parku spomina in opomina Kamniška Bistrica

Piše: Igor Podbrežnik

Park spomina in opomina Kamniška Bistrica z leti postaja vedno bolj obiskan, tja se vračajo številni, ki še vedno iščejo svoje domače, pobite na enem od mnogih morišč širim Slovenije. Kamničani pa se vsako leto 31. oktobra zberemo ob oltarju skromne kapelice, zgrajene na območju enega največjih morišč v naši občini. Tudi letos je potekalo slovesno somaševanje duhovnikov kamniške dekanije, ki jo je vodil akademik dr. Janez Juhant.

Prav za to priložnost je pripravil nagovor, ki ga objavljamo na spletni strani društva. Tam smo objavili tudi Litanije slovenskih mučencev, ki so jih po končani maši vodil mekinjski župnik mag. Pavel Pibernik. Zbrane je pozdravil tudi Jože Berlec, predsednik društva Demos na Kamniškem, ki je opozoril na družbeno klimo, v kateri so številni ostajajo gluhi za resnico. Pomen zbiranja in molitve na prostorih groze je s svojo prisotnostjo poudaril kamniški župan Matej Slapar, ki je položil tudi venec pred oltar kapelice. Slovesnosti pa se je udeležil tudi predsednik osamosvojitvene vlade g. Lojze Peterle, ki je prav tako spregovoril zbranim pred kapelico.

Pripravil sem objavo Juhantovega nagovora, ki sem ga opremil v fotografijami iz arhiva društvene spletne strani. Prav tako sem objavil besedilo litanij slovenskih mučencem, ki smo se jim v molitvi priporočili. 

 http://demos.nakamniskem.si/

Park spomina in opomina Kamniška Bistrica (foto: Matevž Skamen)

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine