1.1 C
Ljubljana
nedelja, 10 decembra, 2023

(PREJELI SMO) Slovenski gledališki praznik v Mestnem gledališču v Celovcu

Piše: Krščanska kulturna zveza

Vsako leto 8. decembra vabi Krščanska kulturna zveza na slovenski gledališki praznik v Mestnem gledališču v Celovcu.

Začetki praznika segajo v leto 1962, ko je bila na odru Mestnega gledališča v Celovcu uprizorjena Miklova Zala.

Od takrat se vsako leto srečamo v Celovcu gledalke in gledalci iz treh dolin Koroške in drugih krajev ob slovenski predstavi profesionalnih gledaliških hiš.

Letos se ob 70-letnici ustanovitve Krščanske kulturne zveze decembra leta 1953 veselimo tradicionalnega praznika z uprizoritvijo tragikomične glasbene satire »Frank V.« v izvedbi Slovenskega narodnega gledališča Drama iz Maribora.

Predstava Frank Peti prikazuje zasebno banko, ki jo vodijo gangsterji. Da bi ohranili poslovanje, direktor Frank V., njegova žena in zaposleni počnejo najrazličnejše zločine.

“Groteskna opera za igralce” Friedricha Dürrenmatta iz leta 1958 ni le spopad s finančnim svetom, temveč tudi obračun z družbo na splošno in ne prikazuje le družbe v gospodarski krizi, temveč tudi krizo njenih vrednot.

Gre za eno najbolj kritičnih Dürrenmattovih dram, v kateri je družba druge polovice 20. stoletja (in, ne da bi avtor vedel, tudi družba 21. stoletja) neusmiljeno postavljena na pranger.

Prisrčno vas vabimo na osrednjo gledališko predstavo Krščanske kulturne zveze

v petek,  8. decembra  2023, ob 19.30 uri, v Mestnem gledališču Celovec.

V upanju, da se boste odzvali našemu vabilu in z nami doživeli letošnji slovenski gledališki praznik v Mestnem gledališču v Celovcu, Vas prosimo za sporočilo glede rezervacije vstopnic na +43(0)463-516243 ali na [email protected].

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine