18.9 C
Ljubljana
torek, 23 julija, 2024

(PREJELI SMO) Slovenska komunistična ljubezen v času kolere 

Piše: Frančiška Buttolo 

Samo še to, preden mi sedanje slovensko družbeno blato ne zasuje ust

Razumela sem, da naj utihnem, ko mi je nekdo oporekal pod mojim nekoliko ironičnim spisom o nujnosti cepljenja za vse, ki zaradi tega posega ne bi bili zdravstveno ogroženi, ker ni boljšega načina za vsaj zasilno obrambo pred tokratno smrtonosno kolero. O tej nujnosti, o nujnosti cepljenja, se popolnoma strinjam s sedanjo, po mojem prepričanju zadnjo demokratično, vlado. Tudi zadnjo slovensko. Tista, ki bo prišla za njo, bo mednarodna oziroma evropska (torej nemška). Med Merklovo in Putinom že poteka izročitev (nekakšna primopredaja) Madžarske in drugih nekdanjih socialističnih držav, ki so zdaj demokratične, veliki Rusiji.

Naša Tanja Fajon-demokratka, pa je častilka Merklove in njene tesne prijateljice na samem vrhu EU, neke Urše, ki je na Bledu tako slavila Kučanove genialne fraze, da je od Triglava odmevalo: «Živel Tito! Živel Stalin!”

Zdaj pa gospa Fajonova, s partizanskim imenom Demokratka, – skupaj s Kučanom – pomaga Nemčiji ali EU načrtovati tako imenovano Jugovzhodno regijo, o kateri so najprej sanjarili srbski prijatelji Francozi, npr. nekdanji predsednik Sarkozy, v EU res novo regijo, v resnici pa bolj ali manj Titovo Jugoslavijo. Srbom bi to ustrezalo, saj bi bil Beograd spet glavno mesto velikega balkanskega področja, tudi z rusko politiko bi se to kar lepo ujemalo, saj bi preko Beograda lahko močno vplivali na to območje. Kar ne bi bilo všeč Rusom, bi torej pravniki v EU, tudi naše pravniške pionirke in kurirke s titovkami z rdečo zvezdo na jugonostalgičnih sodniških piknikih, označili kot odmik od vladavine prava. Gorje, ko bi kdo zahteval ukinitev uživanja kakega blagega mamila v zadnjem letniku vrtca, če to ne bi bilo po godu mamilarskim poslancem EU. Vladavina prava bi ga lahko prisilno izgnala iz demokratične EU, da bi, siromak, končal v kakem sibirskem taborišču.

Da bi bilo kaj takšnega absurdno? O, tudi titovke z rdečo zvezdo na glavah naših pravnic na piknikih – slovenskih uglednih sodnikov vladavine prava v EU – so absurd. A so tudi dejstvo. Resničnost, kot vemo, je večkrat pred vsakršno, tudi najdrznejšo, fantastiko.Velika dama srbskega porekla, Mati slovenske spodletele sprave, Spomenka, je že potrdila to dejstvo, ko je jasno in glasno, ob Kučanovi prisotnosti, na televiziji, večino krivde za tragedijo v Srebrenici zvrnila kar na – Janeza Janšo. Naj se ve, da komunistom nikoli ni bila, da tudi zdaj ni in ne bo nikoli, Sibirija tuja. Zdaj pa ta dama Spomenka gotovo nadaljuje svoje sprave, skupaj s Kučanom in Fajonovo, levo populistko brez primere. Zato jo je Kučan poslal na protestniške ulice in barikade, saj drugih odlik nima, ta fanatična častilka Tita, Kardelja in Kidriča, kot kažejo številne fotografije. Vse, kar si želi, je nadaljevanje balkansko jugoslovanske politične tradicije. Populizem gospe Fajonove – Demokratke je tiste slovenske samomorilske narave, ki je povzročila, zaradi poenotenja vseh sil v prvi povojni slovenski Titovi in Kidričevo vladi, okoli tisoč morišč s številnimi množičnimi grobišči naših bratov, očetov, sinov. Menda samih izdajalcev, ki ne smejo, še zdaj, imeti groba. Še zdaj nimajo niti mrliških listov. Kot da niso ljudje. Za Fajonovo, tudi zvesto naslednico teh komunistov, kar tako ugaja EU oziroma Nemčiji, za to slovensko veliko svečenico imena in dela slovenskega velikana Kidriča, s spomenikom pred predsedniško palačo v slovenskem glavnem mestu, v slovensko-srbski Jankovićevi Ljubljani, pa je vendarle najpomembnejša strpnost V ČASU KOLERE med vsemi prebivalci Slovenije. Še zlasti se zdi Fajonovi-Demokratki pomembna nekakšna vsesplošna ljubezen, ki bi bila, v nasprotju z Janševimi pozivi k cepljenju čim večjega števila prebivalcev Slovenije, v veliko podporo tudi z zmedeno evropskim komunističmim političnim načrtom iz Kučanove zakladnice z imenom “Nikada ništa”.

Da je cepljenje dejanje solidarnosti in ljubezni, kot je sporočil SVETI OČE, o tem Fajonova-Demokratka ni nikoli nič slišala, čeprav bo po prihodu na oblast najprej obiska Vatikan, kot skoraj vsak slovenski hinavski vodilni komunist doslej.

Zdaj ji je, tej slovenski “demokratki”, da ji je uspelo zaplesti dovolj ljudi v to nevarno vsesplošno igro ljubezni med tistimi, ki s cepljenjem želijo vse dobro sebi in svojim bližnjim, in med tistimi, ki tega nočejo, temveč želijo samo osebno vsesplošno svobodo in avanturo, da se drugi žrtvujejo zanje, pri tem pa jih spoštujejo, jih ljubijo in se jim ne umikajo, ne bežijo pred njimi. S takšnim zavajajočim naukom komunisti vabijo v svoje vrste zlasti mlade, brez izkušenj in poznavanja komunistične preteklosti. Morda jih bodo kmalu lahko uporabili celo za morilce «izdajalcev« v kaki novi Hudi jami?!!  Bo res tako, gospa Fajonova-Demokratka? Da bo? Menda samo zato, ker smo vsi ljudje, ali ne?

No, moram zapisati, da je to po humanosti res skromen, tako rekoč vaš minimalni politični program. Gotovo bi sama, če bi morala izbrati za prijatelja med krokodilom in človekom, ki bi bil človeški samo v tem, da je bil rojen kot človek, da, gotovo bi si izbrala žival, čeprav krokodila. V nekem dokumentarnem filmu sem videla, da so lahko zelo mili. Za komuniste, po zgodovinskih izkušnjah, zaradi njihovih milijonov in milijonov žrtev, morda kar milijarde (kar pa se lahko prav kmalu ponovi), tega ne bi mogla reči. Včasih so hinavski, mili pa nikoli.

Da, prav ste imeli, gospod Janez Janša, ker ste zapustili, kot številni drugi mladi intelektualci v Titovi Jugoslaviji, komunistično partijo. Tudi sama sem jo. Pa naj me le obsojajo, ti, ki se tako zavzemajo za nedotakljivost mladoletnikov, častijo pa Tita, ki je na vse mogoče načine zlorabljal mladoletne. Prav je, gospod Janez Janša, da ste soustanavljali samostojno in demokratično Slovenijo. In prav je, da so vam pri tem pomagali številni v Sloveniji, ne le avtentični Slovenci, vsi, ki vas tudi zdaj še podpirajo, čeprav bi človek nemalokrat najraje vso politiko poslal k vragu, ko sliši v naših medijih, da so vsi ukrepi proti sedanji koleri tako rekoč fasišistični, demokratična pa so prizadevanja za povečanje te nesrečne kolere, da bi komunisti laže prišli na oblast, ko bi vas osebno okrivili za to strašno bolezen. Nikoli pa se mi ne bo zdelo, da je moralno in pravno cepljenje povsem enakovredno proticepilnemu egoizmu oziroma pozivanju k vsesplošni ljubezni in objemanju med cepljenimi in tistimi, ki niso, ali pa imajo celo ponarejene teste, da niso pozitivni. Takšni nauki, kakršne širijo večinoma podporniki komunistov, z različnimi maskami, so v tem trenutku zame čisti politični kriminal. Ampak, gospod Janez Janša in spoštovana SDS, na volitvah bomo spet zmagali, brez prevar in kljub komunističnim norostim v času kolere, kakršne so norosti Tanje Fajon – Demokratke.

Franca Buttolo

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine