19.6 C
Ljubljana
nedelja, 26 maja, 2024

(PREJELI SMO) Slovenija – cvetoča dežela

Piše: Anton in Frančiška Mušič

Hotel jama Postojna

Kot starec in starka sva z ženo več kot eno leto iskala/pričakovala kdaj bo v naju ‘treščila’ ponudba, kje bi porabila ‘bone’, ki sva jih pridobila od zdajšnje: za državljane in ljubljeno nam Slovenijo, ‘naj skrbeče Janševe vlade’, ki jo je po mojem trdnem prepričanju (volivci ki se imajo za dobre so nedejavni-vidi se po volilni udeležbi) čudežno postavil Vsemogočni Bog, ki po Alojziju Rebuli »Šofira Zgodovino« z Veliko Začetnico.

Že ko nama je z ženo začela ‘teči voda v grlo’ naju je rešil »POGOVOR« MANICE FERENC z upraviteljem Postojnske jame, gospodom MARJANOM BATAGELJEM v ‘DRUŽINI’ št. 45 z dne, 7. novembra 2021. Takoj ko sem dvostranski prispevek prebral me je obšla sončna luč spoznanja da je to tisto kar iščeva z ženo že toliko časa da izpolniva DRŽAVLJANSKO DOLŽNOST, ki je nujna če hočemo kot že naslov govori – cvetočo deželo.  Tudi ona, ki se je do zdaj glede starosti na vse pretege upirala (jaz 1936, ona 1941), da nisva primerna da se razkazujeva na sončni žarki luči, glede na ‘zdajšnji čas’ v spotiko vsej okolici, se je omečila in privolila ob misli na to da se bo  v Jami potrebno dodatno obleči ne pa skoraj sleči, povrhu pa je v jami več teme kot pa svetlobe.

Tako je bila pot odprta in sva se zagnano, dejavno lotila, da izpeljeva obojestransko željeni namen. V najkrajšem časovnem dosežku sva preko telefona, e-p in enkratne gospe TINE in ostalih, pridobila ponudbo še istega dne, naj se 18.11. 2021 pojaviva prisrčno dobrodošla na njihovi sprejemnici HOTELA JAMA. Kot bi že vnaprej vedeli, da sva iz tistih časov in razreda  državljanov, ko sva malo ali nič bivala po hotelih, blagohotno dali teden časa, da vse do zadnje potankosti pripraviva za naju sila pomembno in zahtevno pot z avtomobilom.

Od tega dne (18.11.2021) pa ni bilo za naju nobenih skrbi več, vse je šlo »kot po maslu« po: »SUPER PAKETU EXPO 1«, ki je vseboval: ogled Postojnske jame,  Predjamskega gradu, Vivarija Proteus, razstave metuljev in zgodovinskega dela skozi tisočletja, za kar je potrebno za temeljit ogled več ko dva dni. Ta del je zelo smotrno prirejen s pomočjo vodičev za različne jezikovne skupine in dodatno smo za Vivarij in Predjamski grad dobili še posebne napravice (avdio vodnik), ki si jih vključil na posameznih označenih točkah in so v zelo razumljivem govoru s prislonom na uho povedale vsebino tega dela. Vse to sva midva v polnosti uporabila in lahko rečeva da si tako celostno vsestransko nisva nikoli poprej v »svinčenih časih« od šolskih obiskov nekajkrat naprej niti približno v tej meri bila deležna.

Še posebno se naju je dotaknila vstopnica za ogled: »Tajni prostori Hotela Jama«, v katerih smo po popolni skritosti vhodov in izhodov ter naprav v posameznih prostorih videli kako je UDBA-OZNA v popolni prikritosti nadzorovala državo in vsestransko svoje v tem pogledu naivne, lahko bi rekli otročje nas državljane. Zdaj pa končno že blizu groba po tem »SROGO ZAUPNEM« delu ogleda nismo šli »žejni čez vodo.«

V predlogih sva se z ženo oba strinjala da HOTEL JAMA glede na odličnost zaprosi za povišanje s 4 na 5 (pet) zvezdic. Kot priporočilo pa da obdržite zdajšnjo odličnost v Ljubezni do Postojnske jame v medsebojni ljubezni med seboj in do gostov in končno Bog Blagoslovi Vas in ljubo nam Slovenijo!

V Škofljici, 23.11. 2021 Anton in Frančiška Mušič

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine