-1.9 C
Ljubljana
petek, 28 januarja, 2022

(PREJELI SMO) »Red mora biti«

Piše: Rajko Topolovec

Če Srbi ne priznajo holokausta Srebrnice, potem tudi naši komunisti ne bodo nikoli priznali komunističnega holokausta nad Slovenci. 

Holokaust je grška beseda, ki pomeni obredno ubijanje . Hitler je holokavst  uporabil za iztrebitev judov.  (Po domače): » Ubijmo ostale , da bomo samo mi«!

Ali je  pomenilo za naš komunizem holokavst, ko so iztrebljali 100.000 Slovencev? Da,  to se je dogajalo že med NOB  in še zlasati potem  v »zlati svobodi« , ko se je obenem rajalo in  klalo.  Besedo » Zlata svoboda« pa povzemam iz »moje« osnovne šole, ko smo se učili prepevati novo partizansko pesem – Svoboda je zlata !

Ali so kdaj post komunisti(komunajzarji), ki so ohranili prvo razrednost in s pomočjo kraje ( zaplemb), sedaj pri nas postali kapitalisti-tajkuni in se  izneverili komunistični revščini ter kot novo pečeni milijonarji, milijone  skrili po svetu, namesto da bi investirali  doma.

 In naslonimo se še na dejstva iz komunistične filozofije –  na Nietzsce- ja:  »Boga ni- , vse je dovoljeno!«.  ČRNA KNJIGA KOMUNIZMA –   povzema SZ  v času elektrifikacije ruskih vasi, ko  je Lenin znal ošvrkniti  vernike pri molitvi;.   » …   prekinil jih je pri molitvi z besedo –   BOG JE ELEKTRIKA, in pokazal na luč«!

V času svinčeni let, katere, sem preživel  doma na kmetiji (jemanje gruntov , KOZe – kolhozi, obveza, napoved skupnih kotlov,…),  je bilo tudi slišati  domislico : »  VSE KAR JE  – NAŠE JE«!  Moram reči , da še me ta misel spreletava tudi danes , ko  poslušam poslance levice in berem   režimske medije, in tudi vem  za vse kikse  komunistične zagnanosti in eksperimentiranja.  Tako tudi danes postkomunisti napadajo drugače misleče in vlado,  čeravno se danes v državi stalno nekaj gradi.  Vlada je  boljša kot so bile vse ostale komunajzarske  v 23. letnih  podaljšanja komunizma.  Vsi, ki hočejo delati, imajo delo in prav vse se dobi za denar. Na vseh koncih Slovenije se nekaj dela, gradi in premika. Plače in pokojnine rastejo , čeprav v težjih okoliščinah epidemije.

Na koncu bi še rad dodal nekaj o aktualnem cepljenju, ki sedaj tudi v najbolj demokratičnih državah  postaja obvezno.  Sem tudi generacijsko ( koliko se je pač  takrat cepilo) bil   cepljen proti vsem nalezljivim boleznim,  ki so nas takrat ogrožale in to brez kakšnega koli vprašanja kogarkoli (staršev).  Tako je bilo v nacifašizmu kot tudi v komunizmu. Noben ni smel niti pomisli, da se nebi cepil.

»Red mora biti«!

Rajko Topolovec, Ptuj

Zadnje novice

Sorodne vsebine