3.1 C
Ljubljana
četrtek, 1 decembra, 2022

(PREJELI SMO) Protestiram! Protestiram! Protestiram!

Piše: Frančiška Buttolo

Ali naj novinarstvo v Sloveniji ostane rdeče, tako kot tudi pravosodje, da nas Evropa ne bo sestradala do smrti? Takšno je bilo namreč danes zjutraj (20.7.2021) pri poročilih na javnem oziroma državnem radiu  – z lepimi besedami o demokraciji in svobodi medijev – grozljivo, vojni napovedi slovenski državi podobno sporočilo.

Takoj za njim pa še drugo, da je vendarle bolje ohraniti svobodno odločanje posameznikov za cepljenje v največji, smrtno nevarni epidemiji, z vso svobodno propagando medijev proti cepljenju, ker bi veliko število mrtvih odlično škodovalo sedanji, nesramno nekomunistični vladi.

O Olimpiadi 2021, ki jo številni tako iz srca podpiramo, saj je organizator odlično poskrbel za kar najvarnejši potek iger, iger prijateljstva in simpatij celo med najbolj sovražnimi narodi in državami, ne, o Olimpiadi 2021 pa praktično niti besede. Pa vendar številne zanima, kako je z našimi dragimi športniki, našimi sončki demokracije in številnih drugih, za kulturno življenje tako nujno potrebnih odličnih lastnosti. Seveda, pa tudi veliko delovnih mest je povezanih s športom, za številne  najlepšim delom vsakega tedna, tistih, ki se z njim ukvarjajo aktivno, in tistih, ki uživamo ob spremljanju različnih tekmovanj.

Ampak naše svobodno novinarstvo, ki menda trpi pod fašizmom čistih računov, kakršnih ni bilo nikoli vajeno pošiljati tistim, ki so jih, in jih še razkošno plačujemo, nam, slovenskim državljanom, se bori za nadaljno prefinjeno  krajo denarja. Čisti računi so, na primer za STA, fašizem, ne pa dobri prijatelji.

Evropa, vsaj njen komunistični del, ostanek iz starih, stalinističnih časov, pa je močno na strani takšne “svobode medijev” v Sloveniji. Ampak iz te njihove moke ne bo kruha. Svoboda medijev ni in ne bo nikoli resnična svoboda medijev, če bo temeljila na kraji denarja, povzdigovanju totalitarizma na raven demokracije, zlasti pa laganja in stalinističnega teroriziranja množic z lažnimi informacijami. Tudi s takšnimi, kakršne še zdaj širijo o škodljivosti cepljenja, samo zato, da bi zrušili demokratično vlado.

Najlepša hvala, tovariši novinarji in pravniki, za takšno vašo vladavino prava in svobode medijev. Hvala tudi za takšno Slovensko akademijo znanosti in umetnosti, ki v sedanji smrtonosni gonji proti slovenski vladi ne vidi totalitarne grožnje. Razen – kdo ve – če ni prav ta totalitarizem velikemu številu akademikov – bolj ko blesteči znanstveni ali umetniški dosežki – omogočil vstop v to častitljivo ustanovo. Podprli pa so, na SAZU, referendum proti morebitnemu “zapiranju vodovodnih pip”, v resnici pa proti zapiranju številnih finančnih pip za privilegirane, naklonjene “strukturi” iz socialistične Jugoslavije.

Zato protestiram proti političnim zahtevam sedanje skrajno leve opozicije s številnimi še vedno totalitarni državnimi ustanovami in podjetji.

 

Frančiška Buttolo

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine