10.9 C
Ljubljana
sobota, 24 februarja, 2024

(PREJELI SMO) Pravica do splava namesto komunističnega manifesta

Piše: Frančiška Buttolo

Francoski film Dogodek (L’événement), posnet po istoimenskem romanu lanske Nobelove nagrajenke Annie Ernaux, ki smo ga – kot film tedna – sinoči (27.9.2023) gledali na prvem programu javne televizije, je bil nekakšen kulturniški uvod v volilno kampanjo sedanje vladne koalicije. Najprej se je obrnila k ženskam, ki se v teh hudih časih vse manj odločajo za rojevanje otrok. Na prepoved splava pa še pomisliti ne smejo, saj bi jih otrok pahnil v še večjo bedo, največkrat v prav tisto, ki jih muči zaradi neizpolnjenih obljub sedanje vlade. Ampak – samo leva vlada jim lahko zagotovi, da v njenih mandatih nikoli ne bo ogrožena pravica do splava.   Zato bodo ponovno izvoljeni levi politiki, člani levih strank. Ne morda zaradi komunističnega manifesta, ali komunističnih totalitarnih “božjih” zapovedi. Tudi na politiko popolnega uničenja naroda s priseljenci bomo Slovenci mirno pristali, samo da bodo imele Slovenke zagotovljeno pravico do splava. Tu ni več pomoči. 

O lanski francoski Nobelovi nagrajenki Annie Ernaux in  njenem literarno političnem poslanstvu, tesno povezanim s   francosko  skrajno levo feministično politično propagando, sem ob njeni izvolitvi med Nobelove nagrajenke in nagrajence nekaj malega napisala v članku  “Je letošnjo Nobelovo nagrado za literaturo prejela zelo povprečna feministična romanopiska?” (portal Demokracija, 7.9.2022).

V tem članku ne bom obravnavala  imenovanega romana ali  njegove – že skoraj dokumentarne – ekranizacije, temveč politično propagandni namen novega vodstva slovenske javne televizije, ki nam – državljanom –  ob sredah, seveda za naš denar,  pere glavo s političnimi filmi, bolj ali manj skrajno levičarskimi, da bomo na naslednjih državnozborskih volitvah ponovno glasovali za ponosne naslednike Titovih komunistov – za stranke Svoboda, Levica, Socialni demokrati – morda pa še za kakšno novo.

Res sedanja, skrajno leva, vladna koalicija nima prav nikakršnih uspehov, niti kar zadeva življenjski standard niti na področju strpnosti in demokracije. Tako je predvsem zaradi tega, ker nobeno od obojega ni del programa Golobove koalicije. Njen edini cilj je boj proti slovenskemu fašizmu ali janšizmu. To pa pomeni predvsem uničevanje slovenskega naroda in njegove  narodne zavesti. Kar pa je tudi v popolnem skladu z načrtom levega dela vrha EU, da bi postala ta zveza ena sama država z nedoločljivo vrsto prebivalstva , vsekakor pa povsem brez evropskih narodov in  povsem brez belcev.

Ker pri prebivalcih EU, zaradi razpadajoče evropske kulture in vse nižjega življenjskega standarda pod neokomunističnim totalitarnim škornjem levega vrha EU, leve evropske stranke niso dovolj priljubljene, kot je bila na primer Hitlerjeva, si izbirajo za volilna gesla obljube o svobodi, ki je tradicionalne evropske desnosredinske stranke menda sploh ne poznajo.

Že desetletja ves Zahod, kadar so predvolilna zborovanja, na skrajno levičarskih shodih posluša, da bodo državljani prikrajšani za vsakršno svobodo, če ne bodo izvolili skrajnih levičarskih politikov, v resnici neokomunistov, bogatašev z marksističnim prepričanjem. Še najbolj pa – že desetletja –  na skrajni levici opozarjajo ženske, da bodo izgubile pravico do splava, če ne bodo volile levih strank in politikov. Kot da so neokomunisti edini, ki lahko zagotovijo pravico do splava.

Leva politika ima res največ zaslug za svobodno odločanje o rojevanju otrok. Do tu je vse lepo in prav. Povsem narobe pa je, da hočejo sedanje leve stranke, ki imajo v načrtu UNIČENJE  slovenskega naroda, ta svoj cilj doseči tudi s hujskanjem žensk, da bodo izgubile pravico do splava, če se bodo odločile za katero od DOMOLJUBNIH strank. Niti najbolj vdane katoličanke, kot je znano, niso absolutno proti splavu. In tako se mi zdi prav.

Zagovarjanje splava kot načina za reševanje socialnih problemov, ki zadevajo življenjski standard – brezposelnost, stanovanjsko stisko, šolanje itn.- pa je politični zločin. V EU pa se to sploh ne bi smelo dogajati. Mar prav leve stranke ne obljubljajo višjega standarda za socialno nižje sloje, prav v zahodnih državah?  Ampak potem, ko pridejo na oblast, na svoje – socialne –  obljube mirno pozabijo. Dobro namreč vedo, leve vlade,  da so lahko, kar zadeva višjo življenjsko raven,   povsem neuspešne. Predobro vedo, da lahko celo nesramno okradejo prav nižje sloje, ker bodo Z LAŽJO, da ženskam samo leve vlade lahko  zagotovijo ohranitev pravice do splava,  še vedno zmagovale na volitvah.

Natanko tako je tudi  v Sloveniji. Golobova vlada je vsestranska  – prav  groteskna – katastrofa in javna sramota. Zato na ABSOLUTNO NJENI javni televiziji že “trobezljajo” s propagando  za ohranitev pravice do splava, čeprav je v Sloveniji nihče ne ogroža. Res se nekatere skupine že neokusno vsiljivo zavzemajo za odpravo te pravice, ampak – bodimo previdni – morda so te skupine v resnici celo plačane za to, morda celo iz  državne blagajne, da umetno ustvarjajo konservativno  desničarsko politično vzdušje, ki  je – jasno – voda na mlin neokomunistom, pri njihovem onemogočanju kakršnekoli  desnosredinske politike, tudi najbolj sodobne, humane in gospodarsko uspešne. Tako volilci izberejo levi totalitarizem skoraj samo zaradi tega, ker jim zagotavlja pravico do splava na državne stroške.  Skoraj ni mogoče verjeti, po vsem svetu zmaguje totalitarna levica samo zato, ker jo podpirajo ženske, v strahu, da bi jim katera druga politična stran odvzela pravico do splava.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine