24.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 24 junija, 2024

(PREJELI SMO) Pismo predsednici republike – pojasnilo glede zlorabe otrok v vojaške namene

Piše: Romana Grechnik

Spoštovana ga. Nataša Pirc Musar! Nedavno se je z reaktivacijo Hamasovih terorističnih akcij v globalni diskurz ponovno vrnila tematika zlorabe otrok v vojaške namene, ravno Hamas ponosno svoje mlade vojake razkazuje v svojih propagadnih posnetkih. Priložena slika vodje Hamasa Ismaila Hanija z oboroženim otroškim vojakom na enem izmed njihovih Hamasovih zborovanj.

Ikonične so slike brezbrižne moralne ignorance vodje Nacional-Socialistične Nemčije Hitlerja pred padcem Berlina, nad absurdnim odlikovanjem otroških vojakov, malih braniteljev njegovega bunkerja za dobro opravljeno delo.

Tudi Islamska država ISIS, proti kateri se je združil svet, da je premagal zlo novoustanovljenega kalifata, je v svojih propagandnih posnetkih prikazovala urjenje otroških vojakov. Še več, svet je zgroženo nemočno gledal posnetke usmrtitve ujetnikov ISIS-a s strani otroških vojakov Islamske države.

Zato vas skladno z zgoraj zapisanim spoštovana predsednica RS ga. Pirc-Musar ter skladno s pristojnimi členi Zakona o splošnem upravnem postopku (Uradni list RS, št. 24/06 – uradno prečiščeno besedilo, 105/06 – ZUS-1, 126/07, 65/08, 8/10, 82/13, 175/20 – ZIUOPDVE in 3/22 – ZDeb) ter Uredbe o upravnem poslovanju (Uradni list RS, št. 9/18, 14/20, 167/20, 172/21, 68/22, 89/22 in 135/22) vljudno pozivamo za vaš komentar na zadnjo priloženo sliko v vrsti, ki je bila objavljena v Dnevniku 8. januarja 2023, na kateri je videti, da podajate roko v znak čestitke malemu vojaku, ki prek ramen nosi pas z naboji za orožje ter vojaško uniformo, torej vse markantne znake otroškega vojaka.

Prav tako vas vljudno pozivamo spoštovana predsednica RS ga. Pirc-Musar za pojasnilo in sicer zakaj se vam zdi smiselna udeležba v oblačilih vrhovne vojaške poveljnice RS na dogodkih, ki poveličujejo vojaške enote, katere so v okviru nastanka socialistične republike Jugoslavije samo na območju RS za seboj pustile 600 masovnih grobišč, žensk, otrok..? Poleg teh pa tudi vsaj eno v zamejstvu v Bazovici.

Identična masovna grobišča, kot so jih po Evropi puščale nemške nacional-socialistične vojaške enote ter Rdeča armada Sovjetske zveze najprej na Poljskem, nato po vsej vzhodni in osrednji Evropi. Podobna masovna grobišča, kot so jih Ukrajinci odkrivali na svojih od ruske vojske osvobojenih ozemljih.

Že vnaprej se vam zahvaljujemo, spoštovana predsednica RS ga. Pirc-Musar, za vaš komentar ter pojasnilo na nejasnosti in vas v pričakovanju vašega odgovora lepo pozdravljamo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine