15.6 C
Ljubljana
sobota, 1 aprila, 2023

(PREJELI SMO) Odprto pismo Marjanu Šarcu

Piše: Globokar Sony

Spoštovani g. Marjan Šarec!

Toliko proklamirane vrednote tkim. leve opcije so danes ostale samo še prazne floskule, puhlice… na kosu papirja Bil je čas, ko bi vi lahko kot predsednik vlade R Slovenije storil tudi kaj za upokojence. Pa se ni zgodilo nič. Na levem polu ste se prepirali med sabo. Mag. Bratuškova je zgodba zase; nedosegljiva… 

Ljudem je potrebno ponuditi kaj več kot le samo sovraštvo do Janeza Janše. On je danes tam kamor smo ga pripeljali, mi volilci in vi od ljudstva izvoljeni…

Tkim. levi pol je danes samo še fraza… Vemo kakšne naj bi bile njegove deklarirane vrednote od katerih pa ni ostalo praktično nič. Poglejte si samo plače vodilnih v elektrogospodarstvu, gredo v 100-tisoče € na letni ravni. Pa so to menda še vedno podjetja v katerih ima država glavno besedo. Zakaj že? Menda ne gre za neke vrhunske znanstvenike, krizne managerje, razvojne inženirje..

Seveda! Potem zmanjka za vse tiste kateri so trdo delali 40 let ali pa tudi kakšno manj ker jih je izdalo zdravje. Slovenske pokojnine so beda, vsaj večina.

Ali lahko ljudem ponudite kaj več kot le sovraštvo do Janeza Janše. Ne vem?

Če nisi z nami si proti nam. Ali nam bodo nove volitve spet prinesle kakšen nov obraz, novo razočaranje…

40 let smo v YU poslušali prazne parole, živeli od usmiljenja zahoda… Slovenci smo izkoriščali južnjake, oni nas.. Danes smo v Evropi na repu. Poljska, Češka, Madžarska… nas prehitevajo po levi in po desni.

Doseči nimaš kaj, priti nimaš kam. Gospod ki je pred časom ustanovil civilno iniciativo “Za upokojence gre” je obupal. Pove, da je vse brez veze in zaman. Pove, da ne bo drugi Jan Palach pred ZPIZ-om, ker bi potem rekli, da je imel psihične težave.

Tako g. Šarec sem povedal kar mi je ležalo na srcu. Nekaj let nazaj smo vam verjeli…

Slovenski upokojenci pričakujejo izredno uskladitev pokojnin v višini 3,6 % za vse upokojence. Enim se pokojnine niso usklajevale, drugi pa so bili upokojeni z prenizkim odmernim odstotkom. Smo vsi nekako na istem.

Imamo stotine upokojenih pravnikov. Pa nikogar ki bi spisal ustavno pritožbo in za vse zahteval odmerni odstotev v višini 63,5 %. Imajo dobre pokojnine in nimajo časa za pisanje ustavnih pritožb.

Če mislite na naslednjih volitvah zmagati storite tudi kaj za upokojence, 600.000 jih je. Vemo, da nekaterih strank ne bo nikoli več v parlamentu. In prav je tako.

S spoštovanjem,

Globokar Sony, Zagorje

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine