15 C
Ljubljana
sobota, 2 decembra, 2023

(PREJELI SMO) Odprto pismo Joca Pečečnika prebivalcem Slovenije

Piše: Joc Pečečnik, predsednik SBC – Kluba slovenskih podjetnikov

Kaj napisati o vsem, kar se je zgodilo v naši domovini v zadnjem času?

Verjetno bomo posamezniki prišli do različnih zaključkov, dejstvo pa je, da se je mnogo Slovencem podrl svet in da žal ne moremo mimo dejstva, da je naš planet dinamičen in nevaren prostor.  Tega se moramo zavedati in svoje reakcije, sovraštvo in mržnje, predvsem pa taktike in posameznike, ki načrtno delijo narod, odstraniti iz družbe.

Pred leti mi je moja stara mama Pavla rekla, da naj pazim, kakšen človek sem, saj me Bog gleda 24 ur na dan in skrbi, da dobim tisto, kar si zaslužim. Stara mama mi je svetovala, naj Boga nikoli za nič ne prosim, ampak naj se mu vedno samo zahvaljujem, ne glede na to, kako nerazumljive ali težke so okoliščine. Kakor koli že, naj si vsak posameznik definira svojega boga, kakor si želi, eno ostaja dejstvo – in to je, da živimo na nevarnem planetu in gostujemo pri stvarstvu ali sili, za katero smo mi vsi skupaj neresen mikronasprotnik oziroma statistična napaka. Če ne najdemo drugih razlogov, se vsak dan lahko zahvalimo, da danes v planet Zemlja ni priletel komet in ga uničil. Tudi to se lahko zgodi in bomo vsi popolnoma nemočni …

To, kar se je zgodilo, je bilo popolnoma nenapovedljivo in nepredvidljivo. Kot 30-letni navtik, ki vreme kar podrobno spremlja, lahko suvereno izjavim, da se ista vremenska situacija lahko ponovi vsako leto ali celo večkrat vsako leto. Kljub vsem informacijam in tehnologiji danes ne vemo, ali ima ta dogodek res kakršno koli zvezo z globalnim segrevanjem ali gre za ekstremen, a hkrati običajen dogodek, ki se je na Koroškem dokazano že zgodil pred 300 leti.

Nadaljevanje preberite TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine