-1.9 C
Ljubljana
nedelja, 5 februarja, 2023

(PREJELI SMO) O spontanih potresnikih (ne protesnikih)

Piše: Andrej Grošelj starejši

Potresni shod ni bil prijavljen. Kršitev? »Mi potresniki ne potrebujemo in ne upoštevamo zakonitih pre-povedi. Živel anarhizem ! Kaj nam pa morejo če smo….

Natiskani protestni plakati sporočajo, da imajo spontanci dobrohotne sponzorje?

Maske so padle. Opozicija se več ne skriva več za maskami. Kmalu bo konec epidemije? Parlamentarci opozicijskih strank z nekaj strankarskimi, »nepovezani ubežniki«, so shod javno podprli in vabili svoje člane k udeležbi. »Baje« se po levem razodetju, postavlja in odstavlja vlado na »cesti«? Na to jih je spodbudil strankarski vodja, ko je ob »zračenju« preselil svoje parlamentarce s stoli na asfalt pred stavbo parla-menta. Velika škoda za državo, da niso ostal tam, kamor dejansko sodijo.

Stranka Levica z svojim delovanjem v parlamentu potrjuje ekstremno, nedemokratično in protiustavno politično agendo. Za takšne stranke v evropski parlamentarni demokraciji ni mesta. Druge opozicijske stranke to vedo. Njihovo razdiralnost uporabijo v svojo korist.

Med vabljenimi udeleženci shoda niso bili (eksplicitno) povabljenimi zdravniki, medicinske sestre, zapo-sleni v domovih za ostarele, ostareli, kmetje, obrtniki, podjetniki, delavci iz proizvodnje, lastniki podjetji,… in vsi tiste davkoplačevalci, ki neposredno polnijo državno blagajno in posredno financirajo velik del vab-ljenih protestnikov.

Tožilci in sodniki niso bili povabljeni na shod. Posamezni varuhi zakonov in ustave protestirajo proti pred-sedniku kar iz svojih kabinetov z obtožbo in obnovo procesa v zadevi Trenta. Važno je da je predsednik v kazenskem postopku !!! ???. V objemu obtožbe bo predsedoval EU ??? Varuhi zastaranih procesov ne poznajo vsebine besedic čast in sram. Izbrane tožilce na protestih aktivno predstavlja sin tožilca.

Da, številka udeležencev je velika. To je približno 10% aktivnih in neaktivnih prebivalcev Ljubljane. Ta manjšina ne želi sprememb. Tako in tukaj je bilo pod prejšnjimi (levo od sredine do leve) vladami dobro. Ne potrebujejo sprememb. Mimogrede, Ljubljana ni Slovenija. Samo v Ljubljani se lahko na en naslov pri-javi več kot 100 prosilcev stalnega bivališča. Kdo je že večni župan Ljubljane ?

Sindikalni voditelji z načelnikom se »zbudijo« vedno ko je na oblasti Janševa vlada. Pred tem npr. »pro-testno« zavrnejo sodelovanje z vlado in podjetniško zbornico. Tako imajo »dokumentiran« vzrok za prote-ste. Tov. pekovskega priimka in ostali sindikalni voditelji ustanovite stranko in stopite na polje demokracije. Čas sindikalizma, ki ga ustvarjate in vodite je iz nekega drugega časa, časa »tovarištva« za vsako ceno. Udeleženi upokojenci spet kličejo na oblast tiste, ki so jim leta in leta zmanjševali zaslužene pokojnine. Med udeleženci so tudi tisti, ki prejemajo pokojnine pokojnih starih očetov, partizanov. Bojijo se da bodo ob politični privilegij prikrit v pokojninskem sistemu. To dobrohotnost je podedovana iz časa tako imenovanega demokratičnega socializma in komunizma. Ena od mnogih, ki so še prekleto živi tudi danes.

Zelo glasno proti in fizično protestira potresnik raper žlahtne kovine, ki mu je ta Vlada RS podarila 1.750 evrov temeljnega dohodka in za 200 evrov višji dodatek za veliko družino. Kot samozaposlenemu v kulturi pa mu prispevke (400 evrov na mesec) plačuje država. Res vzrok za osebni protest, ščuvanju in razgrajanju proti vladi. To je željen primerek tovariškega socializma.

Shod je odmeval v tujini. Nekateri prestrašeni govorci na tujem izpostavljajo, da se protesti odvijajo tik preden bo Slovenija prevzela vajeti Evropske unije. Skrb slovenske opozicije za rešitev Evrope pred Brdav-som je zares velika. Martin Krpan pa stoka ker je brez kobilice in brez mesarice. Tresla se je gora in rodila se je ……………..

Andrej Grošelj starejši,

Ljubljana

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine