1.1 C
Ljubljana
nedelja, 10 decembra, 2023

(PREJELI SMO) Nedopustne grožnje občinskih svetnikov

Piše: Služba za odnose z javnostmi SDS

Dne 27. septembra je na seji občinskega sveta občine Trbovlje občinski svetnik Gibanja Svoboda Robert Jerman ob razpravi glede imenovanja prokurista Komunale Trbovlje izrekel naslednje besede: »Kompetenc ima dovolj, znanja tudi, izobražen je dovolj.« Potem pa nadaljeval: »To je kader SDS. In če se je župan tako odločil, jaz mislim, da bo sam nosil tudi kakšne probleme pri komunikaciji z državo.«

Izrečene besede razumemo kot povsem odkrito grožnjo županu, da bo, če bo podprl kandidata, ki Gibanju Svoboda politično ne ustreza, občina zato oškodovana oziroma na ravni države ne bo imela več sogovornika, posledica česar bi lahko bilo tudi omejeno ali celo ustavljeno financiranje občinskih projektov.

Ker o podobnih, bolj ali manj odkritih grožnjah občinskih svetnikov poročajo tudi iz številnih drugih slovenskih občin, se v Slovenski demokratski stranki upravičeno sprašujemo, ali si v Gibanju Svoboda resnično tako predstavljajo vodenje države in kaj se je zgodilo z obljubami Roberta Goloba, ki je pred volitvami razlagal, da si želi »najbolj strokovne in kompetentne kadre, ne glede na njihovo strankarsko pripadnost«, decembra lani pa je na poslansko vprašanje odgovoril z besedami: »Veste, v čem je razlika med Gibanjem Svobodo in vsemi ostalimi vami? Da mi nikoli ne nastavljamo nikogar s strankarsko izkaznico…«.

(23) SDS on X: “Nepreslišano na seji občinskega sveta v Trbovljah‼️Svetnik Svobode županu: Kandidat ima dovolj znanja, a če ga podpremo imamo lahko težave z državo. 🤔#kadrovanje #samodasonasi #svobodnokadrovanje https://t.co/eFk8gv24w8” / X (twitter.com)

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine